Savivaldybės sutartį su „Siemens“ arena apskundė prokuratūrai

Sostinės savivaldybės sutartis su „Siemens“ areną valdančia bendrove „Universali arena“ apskųsta Generalinei prokuratūrai.

Reaguodamas į dienraštyje „Vilniaus diena“ šiandien išspausdintą straipsnį apie savivaldybės sutartį su „Siemens“ arenos valdytojais Seimo narys A.Petkus sakė įtariantis, kad tokie miesto vadovų veiksmai galėjo pažeisti įstatymus.

„Tikimės, kad prokuratūra pradės tyrimą dėl tokių miesto valdžios veiksmų, kuriais galimai buvo švaistomi miesto gyventojų pinigai. Pasirašydamas sutarties su arena pratęsimo aktą savivaldybės administracijos direktorius galėjo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi. Be to, Konkurencijos tarybos aiškiai yra pasakyta, kad ši sutartis pažeidžia įstatymus“, - portalui sakė parlamentaras.

Konkurencijos tarybos atstovė spaudai Palmira Kvietkauskienė sakė, kad šiuo metu kaip tik vyksta tyrimas dėl to, kad sostinės savivaldybė nevykdo Konkurencijos tarybos įpareigojimų pakeisti sutarties sąlygas.

Nepaisant šio tyrimo, savivaldybė sutartį dar trejiems metams pratęsė tomis pačiomis sutarties sąlygomis, kurios pripažintos antiįstatymiškomis.

Sutartis pasirašyta tokiomis pačiomis sąlygomis kaip 2005 m. Tai reiškia, kad už kiekvieną renginį savivaldybė „Siemens“ arenos šeimininkams turės sumokėti po 60 tūkst. litų.

Jei miestas iš viso per trejus metus surengtų 30 renginių, jie mokesčių mokėtojams atsieitų beveik 2 mln. litų.

Pagal šią sutartį savivaldybė ir toliau arenoje per metus rengs po maždaug 10 renginių, į kuriuos turės sutraukti iki 4 tūkst. žiūrovų. Jei žiūrovų susirinks daugiau, už kiekvieną jų savivaldybė įmonei mokės dar po 2 litus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
o dar yra patiklių žmonių, manančių, kad zuoka sukurs dvimiestį su Kaunu, ir bus tame dvimiestyje visiems gyventi gera, bet zuokui ypač. Atsikvošėkim ir neleiskim zuokui kišti nagų prie Kauno, tegu dvimiestį daro su šalčininkais. Ir lenkams gerai, ir zuokui gerai, ir lietuviams darbelio atsiras.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių