Iš Savivaldybės – pažadai remti klubą

Kauno miesto savivaldybė ir toliau teigia, kad rems „Žalgirį".  Savivaldybės pranešime pažymima, kad praėjusį sezoną „Žalgiriui" buvo skirta 6,3 mln. litų, o ankstesnių kadencijų Tarybos tiek paramos neskirdavo.

„Nėra abejonių, kad ne tik savivaldybė, kuri yra Kauno „Žalgirio" akcininkė, bet ir kauniečiai turi teisę žinoti, kaip „Žalgirio" klubas naudoja jiems skirtus pinigus. Savivaldybė, ne kartą pliekiama dėl per didelio išlaidavimo ir netikslingo lėšų skirstymo, siekia aiškumo. Kadangi Kauno „Žalgirio" ekipos viceprezidentas Gediminas Navikauskas nėra pateikęs išsamių ataskaitų ir auditorių išvadų, o iš pateikto finansinio balanso negalima spręsti apie lėšų, gautų iš savivaldybės biudžeto, panaudojimą, Kauno miesto taryba nusprendė pavesti Savivaldybės administracijos direktoriui iki rugpjūčio 20 d. kreiptis į Kauno „Žalgirio" vyrų krepšinio komandą dėl finansinės ir veiklos ataskaitų bei nepriklausomo auditoriaus išvadų pateikimo Kauno miesto savivaldybės tarybai", - rašoma savivaldybės pranešime.

Taip pat primenama, kad nauja Kaune statoma arena pirmiausia skirta „Žalgirio" komanda. „Arena, kuri gyvybiškai būtina „Žalgirio" komandai, bus statoma ne tik iš ES ar Vyriausybės skirtų lėšų. Kauno miesto savivaldybė šiam objektui skirs beveik 33 mln. litų skolintų pinigų. Kas mėnesį arenos statybos savivaldybei kainuos nuo 7 iki 10 mln. lt. Dar nė viena valdžia taip nerėmė Žalgirio kaip dabartinė. 2011metais Nacionalinėje arenoje vyksiantis Europos krepšinio čempionatas truks porą savaičių, tuo tarpu „Žalgiris" sporto ir pramogų rūmais naudosis diena iš dienos", - rašoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių