Savivaldybės bute gyvenamąją vietą deklaravo 60 žmonių

Vilniaus savivaldybė nuo gruodžio 5 dienos siūlo miesto gyventojams be biurokratinių procedūrų deklaruoti savo gyvenamąją vietą sostinėje.

Gyventojų, deklaravusių gyvenamąją vietą Gedimino pr. 24-40 esančiame bute per dvi pirmąsias gruodžio savaites buvo daugiau kaip 60. Dar per 230 asmenų deklaravo gyvenantys Vilniuje, bet neturintys čia nuolatinės gyvenamosios vietos, informuoja savivaldybė.

Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus, dalis vilniečių mokamo gyventojų pajamų mokesčio (GPM) skiriama kitiems Lietuvos miestams, kuriuose jie yra deklaravę savo gyvenamąją vietą, nors faktiškai dirba ir gyvena Vilniuje.

Taip 224 mln. Vilniuje surenkamo GPM pervedama kitoms savivaldybėms, tuo tarpu iš kitų savivaldybių į Vilnių atkeliavo beveik 12 kartų mažiau - 19 mln. litų

Vilniaus gyventojai kviečiami deklaruoti gyvenamąją vietą sostinėje, kad į miesto biudžetą būtų galima surinkti daugiau GPM, kurį būtų galima skirti viešajam transportui, gatvių apšvietimui, naujiems dviračių takams, miesto saugumo gerinimui, miesto aplinkai ir parkams, naujiems vaikų darželiams ir kitoms svarbioms miesto sritims.


Šiame straipsnyje: gyvenamoji vietaGPM

NAUJAUSI KOMENTARAI

asta

asta portretas
O nėra taip, kad klaidingai deklaravus gyvenamąją vietą, skiriamos baudos?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių