Savivaldybėms valdininkams – nurodymai, kaip elgtis, kai siūloma dovana

Praėjusią savaitę miesto taryba patvirtino Savivaldybės tarnybinės etikos normas, parengtas bendradarbiaujant su Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Šių normų tikslas – užkirsti kelią Savivaldybės tarnautojams bei miesto tarybos nariams piktnaudžiauti savo tarnybine padėtimi.

„Visos mūsų veiklos prioritetas – viešumas ir skaidrumas. Norime, kad Savivaldybė būtų ne tik gerai valdoma, bet ir socialiai atsakinga, visuomenės pasitikėjimą turinti organizacija“, – sako Vilniaus meras Vilius Navickas.

Vilniaus miesto savivaldybės tarnybinės etikos normos – prevencinio ir praktinio pobūdžio taisyklės, kaip išvengti nepatogių situacijų ir kaip elgtis jose atsidūrus, pvz., kai siūloma dovana. To Savivaldybės tarnautojai kas pusę metų bus mokomi specialiuose mokymuose. Kiekvienas darbuotojas pasirašys „Sąžiningumo deklaraciją“ – savotišką moralinio pobūdžio įsipareigojimą laikytis tarnybinės etikos taisyklių. Savivaldybėje veiks netinkamo tarnybinio elgesio anoniminė pranešimų sistema. Šiurkščius pažeidimus padarę asmenys bus skelbiami interneto svetainėje.

2009 metų gruodžio 9 dieną Vilniaus miesto savivaldybė ir VTEK pasirašė bendradarbiavimo susitarimą dėl Vilniaus miesto savivaldybės tarnybinės etikos normų paruošimo ir įgyvendinimo. VTEK Vilniaus miesto savivaldybei įsipareigojo suteikti prieigą prie informacinės sistemos, kuria naudojantis būtų galima stebėti, kad kuris nors savivaldybės tarnautojas nesupainiotų viešųjų ir privačių interesų.


Šiame straipsnyje: dovanasąžiningumo deklaracija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių