Savivaldybėje vyko pasitarimas dėl e. mokyklos projekto

Vilniaus savivaldybėje vykusiame pasitarime dėl Vilniaus e. mokyklos projekto pirmą kartą už bendro stalo diskusijai susėdo Savivaldybės, mokyklų ir verslo atstovai.

„Manau, kad mokykla visuomet turi rodyti pavyzdį visai visuomenei. Juk kaip tik čia ugdomos ateities kartos. Informacinės technologijos turi būti prieinamos mokyklų bendruomenėms. Yra daug mokyklų, kurios ne vienus metus dirba naudodamos informacines sistemas ir gali būti puikiu pavyzdžiu mokykloms, dar abejojančioms informacinių technologijų nauda“, – sakė diskusijos moderatorius, mero pavaduotojas Gintautas Babravičius.

Susitikime aptarti būdai, kaip mokyklose skleisti informacines technologijas, kaip skatinti mokyklų mokytojus naudotis informacinėmis sistemomis. Klausta, ar prasminga mokyklose diegti per sudėtingas sistemas. Aptartos mokyklų kompiuterizacijos, finansavimo, e. dienyno problemos, galimybės ir perspektyvos.

Diskusijoje dalyvavo Vilniaus Jėzuitų, Žirmūnų, Žemynos gimnazijų, Ozo vidurinės mokyklos direktoriai, Savivaldybės Švietimo departamento, IT skyriaus, verslo įmonių atstovai.


Šiame straipsnyje: vilniaus savivaldybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių