Savivaldybėje registruojama interpeliacija vicemerui G.Babravičiui

Vilniaus miesto savivaldybėje trečiadienį registruojama interpeliacija sostinės vicemerui, Liberalų ir centro sąjungos vadovui Gintautui Babravičiui.

Pasak Socialistinio liaudies fronto frakcijos atstovės Jūratės Žeimienės po interpeliacija surinkta 17 parašų ir ją ketinama įregistruoti trečiadienį.

Interpeliacijoje - nuo kaltinimų neteisėtai naudojus tarnybinį automobilį iki įtarimų esant politiko viešųjų ir privačių interesų konfliktui, abejonių vicemero kompetencija jo kuruojamoje sporto sferoje.

Pačiai J.Žeimienei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) balandžio pabaigoje pareiškė įtarimus dėl galimo turto pasisavinimo.

Ikiteisminį tyrimą FNTT pareigūnai pradėjo pagal koncerno "Rubicon group" bendrovės "City Service" pareiškimo. Jame buvo nurodyta, kad buvusi "Būsto investicijų valdymas" akcininkė ir generalinė direktorė galimai padarė nusikalstamą veiką.

"City Service" buvo skelbusi, kad "Būsto investicijų valdymas" akcininkė su kitais asmenimis esą galėjo pasisavinti apie 2,3 mln. litų.

Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės taryboje yra 51 tarybos narys. Interpeliacijos procesui pradėti būtina surinkti 17 parašų. Norint atstatydinti vicemerą, būtina surinkti ne mažiau kaip 26 balsus. J.Žeimienė tikisi, kad interpeliacija vyks artimiausiame tarybos posėdyje.


Šiame straipsnyje: babravičiusžeimienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių