Savivaldybė menininkams nori mokėti tūkstantines stipendijas

Uostamiesčio valdžia nori įsteigti stipendijas menininkams. Per metus tam reikėtų daugiau nei 150 tūkst. litų.

Ar savivaldybė turėtų įsteigti stipendijas, ketvirtadienį svarstė miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai. Nors reikiamas politikų skaičius nesusirinko, posėdis vyko.

„Nieko nepadarysi. Atostogų metas. Svarstysime klausimus be kvorumo“, – tvirtino komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Sprendimo projektą pristatęs Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Valdemaras Puodžiūnas pasakojo, kad mintis įsteigti stipendijas Klaipėdos kūrėjams kilo vicemerui Vytautui Čepui.

Savivaldybės administracijos direktorės įsakymu buvo sudaryta darbo grupė, kuri parengė stipendijų kultūros ir meno kūrėjams nuostatus.

Teigiama, kad Klaipėdoje kuriantys menininkai, skirtingai nei kituose šalies miestuose, nesulaukia deramos finansinės paramos, kuri skatintų jų kūrybinę raišką ir atsidavimą uostamiesčiui.

„Stipendijos būtų ir pagarbos, ir įvertinimo, ir skatinimo kurti priemonė“, – pabrėžė V.Puodžiūnas.

Parengtuose nuostatuose numatyta, kad vienos stipendijos dydis siektų 1 tūkst. 300 litų. Jų siūloma skirti iki 10. Miesto biudžetui tai kainuotų 156 tūkst. litų per metus.

Stipendijos kūrėjams būtų mokamos nuo pusės iki dvejų metų. Kam jas skirti, spręstų ekspertų komisija.

Finansų ir ekonomikos komitetas pritarė stipendijų įsteigimui. Dėl šio klausimo turi pasisakyti miesto taryba. Jei ši pritars, stipendijos menininkams bus mokamos nuo kitų metų.


Šiame straipsnyje: stipendijameno stipendija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Hihi

Hihi portretas
Ar tai jau tokie dideli pinigai?Čia pašalpa tik.

Na taip

Na taip portretas
dar mažai pašalpų gaveju ir islaikytiniu, dar auginkim daugiau parazituojanciu veikeju, gerianciu uz valdiskus piningus.

na jau

na jau portretas
na ir kur čia tūkstantinės stipendijos, gal žurnalistai nebesupranta žodžių reikšmių, o gal labai pavydi? Rašyk poemą, Skyriute, ir tau gal duos tūkstantį per mėnesį, bet ne tūkstančius.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių