Savivaldybė: Klaipėda žiemos sezonui pasirengusi

Klaipėdos miesto savivaldybėje antradienį posėdžiavusi Ekstremalių situacijų komisija priėmė protokolinį sprendimą, kad uostamiestis tinkamai pasirengęs pasitikti žiemą.

Komisijos posėdyje dalyvavo strateginių miesto įmonių  – “Klaipėdos energija”, VST, “Klaipėdos vanduo”, “Smiltynės perkėla”, taip pat Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė komisiją informavo, kad Klaipėdos gatvių priežiūrą vykdančios įmonės “Žemkasa” ir “Vakarų švara” yra apsirūpinusios visomis reikalingomis priemonėmis, kad esant reikalui- pasnigus ar pašalus, technika galėtų išvažiuoti į gatves ir jas išvalyti, pabarstyti smėliu bei užtikrinti saugų transporto bei gyventojų eismą. 

Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės teigimu, beveik visos švietimo įstaigos jau gali pradėti šildymo sezoną. Kai kuriuose vaikų darželiuose šildyti jau pradėta, mokyklose po renovacijos ir langų keitimo yra šilčiau, tad kol kas nė viena ugdymo įstaiga nepageidavo pradėti šildymo sezono. Mieste šildymo sezonui šiandien dar nepasirengė Vytauto Didžiojo gimnazija, “Verdenės” ir Vydūno mokyklos bei darželiai – “Du gaideliai” ir “Šaltinėlis”.

Vaikų ligoninėje, anot vyriausiosios savivaldybės gydytojos Janinos Asadauskienės,  šildymas jau įjungtas, poliklinikos ir ligoninės taip pat pasirengusios pradėti šildytis.

Atvėsę orai ir artėjanti žiema medikams kelia didelį nerimą dėl galimo peršalimo ligų ir gripo protrūkio. Pirminių sveikatos priežiūros centrų gydytojai pacientus aktyviai skatina pasiskiepyti nuo gripo, tačiau žmonių reakcija kol kas yra labai vangi.

Bendrovės “Klaipėdos vanduo” vadovas Leonas Makūnas komisiją informavo, kad mieste iš esančių 100 km lietaus nuotekų tinklų yra išvalyta 60 km. Kritulių atveju tinklai esą atlaikytų didelį vandens kiekį, tačiau akcentavo, kad Miesto tvarkymo skyrius turėtų užtikrinti, kad lietaus grotelės būtų reguliariai valomos.

Bendrovė  “Klaipėdos energija” yra atlikusi šilumos tinklų ir hidraulinius bandymus, visi gedimai pašalinti. Kuro (dujų) atsargų yra sukaupta mėnesiui.   

 Klaipėdos apskrities priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ekstremalioms situacijoms pasirengusi. Užklupus šalčiams ugniagesiai gelbėtojai organizuos specialius reidus į apleistus namus, kuriuose dažniausiai kyla gaisrai, ieškos ten įsikūrusių benamių, nukreips juos į nakvynės namus. Taip pat tarnyba ketina organizuoti akciją moksleiviams „Būk saugus“.

Esant ekstremalioms oro sąlygoms ugniagesiai pageidauja, kad mieste būtų tinkamai nuvalyti keliai, įvažiavimai į kiemus. 


Šiame straipsnyje: gatvių valymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių