Savivaldybė „Kamestai“ kol kas nemokės

Už Vytauto Didžiojo tilto transporto mazgo įrengimą pinigų negaunanti „Kamesta“ nesėkmingai prašė nubausti Kauno savivaldybės administracijos direktorių.

Pirmadienį Kauno savivaldybės išplatintame pranešime teigiama, kad Kauno miesto apylinkės teismas nurodė, jog koncesijos mokesčio „Kamestai“ nemokantis administracijos direktorius Vygantas Gudėnas yra visiškai teisus.

Šį mėnesį paskelbta Lietuvos apeliacinio teismo nutartis teigia, kad tarp Kauno miesto savivaldybės administracijos ir bendrovės „Kamesta" 2005 m. rugpjūčio 1 d. pasirašyta koncesijos sutartis buvo nutraukta prieš koncesijos laikotarpio pasibaigimą. Neva savivaldybė tai galėjo padaryti vienašališkai, nes koncesininkas pažeidė sutarties punktus.

„Kauno diena“ ne kartą rašė, kad savivaldybės ir bendrovės bendradarbiavimas apaugo įtarimais. Pradėta tirti, kodėl 26,6 mln. litų kainavęs objektas, per 25 metus savivaldybei gali atsieiti apie 60 mln. litų. Savivaldybė pareiškė, kad Nemuno krantinės tvarkymo darbus „Kamesta“ atliko neteisėtai. Miestui žalingos sutarties sudarymu pradėti kaltinti buvę ir esami tarnautojai. Savivaldybė ir „Kamesta“ įsivėlė į teismų maratoną, sutarčių raizgalynę ėmė narplioti prokurorai, Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai.

„Savivaldybės darbuotojai skundžia saviškius ir tuo pagrindu prašo stabdyti bylos nagrinėjimą. Susidaro negirdėta situacija: savivaldybė yra skolinga, skundžia save ir taip sudaro sau sąlygas nemokėti“, - praėjusių metų pabaigoje yra sakęs „Kamestos“ interesus atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas.

Bendrovė kreipėsi į teismą, kad šis leistų areštuoti savivaldybei priklausantį nekilnojamąjį turtą, kurio vertė prilygsta įsiskolinimo dydžiui - virš keturių mln. litų.

Dėl to laikinąsias apsaugos priemonės bandyta pritaikyti savivaldybės patalpoms Sporto gatvėje ir Laisvės alėjoje, visam Marvelės žirgyno kompleksui, keliems sandėliams. Vėliau teismas jas atmetė.


Šiame straipsnyje: KamestaVytauto Didžiojo tiltas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių