Savivaldybė grasina nutraukti sutartį su „VSA Vilnius“

Vilniaus miesto savivaldybė reikalauja, kad bendrovė „VSA Vilnius“ sumokėtų bendrovei „Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras“ už atliekų šalinimo sąvartyne paslaugas. Bendrovė „VSA Vilnius“ už paslaugas skolinga 3 468 514 litų, kurie kaupiasi nuo 2009 metų,  informuoja savivaldybė.

„Tai vienintelė įmonė Vilniuje, kuri piktybiškai neapmoka savo skolų. Mes kreipėmės į bendrovę su prašymu padengti įsiskolinimą per 30 dienų. Jeigu tai nebus padaryta, su įmone „VSA Vilnius“ žadame nutraukti sutartį. Tai ne pirmas atvejis, kai bendrovės, norėdamos nukreipti dėmesį nuo savo įsiskolinimo, grasina Vilniaus miesto savivaldybės sprendimus apskųsti teismui“, - sakė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Valdas Klimantavičius.

„VAATC“ šiuo metu yra pateikusi šešis ieškinius teismui dėl „VSA Vilnius“ skolos. Dėl „VSA Vilnius“ skolų apsunkinama „VAATC“ veikla bei jos pareigų vykdymas, kadangi bendrovei tenka skolintis lėšas iš bankų, daroma tiesioginė žala visai regiono tvarkymo sistemai, gali būti neužtikrintas aplinkosauginių projektų, finansuojamų Europos Sąjungos lėšomis įgyvendinimas. Taip pat „VAATC“ nuolat sulaukia kitų atliekų tvarkymo operatorių skundų dėl pažeidžiamų jų teisių.

Vilniaus miesto savivaldybė bendrovei „VSA Vilnius“ nuo 2005 metų iki 2010 metų taip pat nuomojo patalpas. Kadangi bendrovė „VSA Vilnius“ nevykdė sutartinių įsipareigojimų mokėti nuomos mokestį, po daugkartinių įspėjimų 2010 metais pateiktas ieškinys teismui dėl 72 670 Lt skolos ir 46 397 Lt delspinigių išieškojimo, nuomos sutarčių nutraukimo bei iškeldinimo iš nuomojamų patalpų.

Be to, įtraukus objektą į privatizavimo programą, Vilniaus miesto savivaldybė informavo „VSA Vilnius“ apie ketinimą nutraukti sutartis ir patalpų grąžinimo tvarką. Tačiau „VSA Vilnius“ patalpų negrąžino ir pakartotinų raginimų nevykdė. Šiuo metu vis dar vyksta teisminis procesas dėl nuomos sutarčių nutraukimo, skolos ir delspinigių išieškojimo bei iškeldinimo iš patalpų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių