Savivaldybė „daro blatą“ visiems Seimo nariams

Po dienraščio „Vilniaus diena“ straipsnio apie tai, kad Seimo narė Ona Valiukevičiūtė savo rinkimų biurą įkūrė lopšelyje-darželyje „Viltenė",  sostinės meras J.Imbrasas surengė spaudos konferenciją, kurioje mėgino pateisinti partijos kolegės veiksmus.

Norėdamas apginti savo partijos Tvarka ir teisingumas narę, o kartu ir pateisinti savivaldybės veiksmus, Vilniaus meras Juozas Imbrasas šiandien Seime surengė spaudos konferenciją dėl Seimo nariams Vilniuje suteiktų patalpų.

J.Imbrasas susirinkusiems žiniasklaidos atstovams sakė, kad savivaldybė veikia pagal Seimo įstatymą, ji yra įpareigota kandidatuojantiems Seimo nariams surasti patalpas. Anot jo, pačioje savivaldybėje tiek laisvų patalpų nėra, todėl ieškoma, kur įmanoma.

Meras pristatė sąrašą patalpų, kuriose šiuo metu įkurti kandidatų biurai.

Pavyzdžiui, Vilijai Blinkevičiūtei buvo išskirtos patalpos Šeškinės socialinės paramos centre, Andriui Kubiliui - Antakalnio paramos centre. „Vargšelius tų centrų gyventojus irgi teko suspausti ir laikinai šiek tiek pabloginti jų gyvenimo sąlygas", - sakė J.Imbrasas.

„Būtų daug geriau, kad Seimas ar Vyriausybė priimtų sprendimą, pagal kurį būtų išskirtos pastovios patalpos, kurios visą laiką tarnautų seimo nariams vykstant rotacijai",- sakė meras.

Ona Valiukevičiūtė patalpas Lazdynų vaikų darželyje susirado pati, o meras tik pritarė jos pasirinkimui. Spaudos konferencijoje jis sakė, kad tokia politikės iniciatyva anaiptol nėra bloga, politikė pati pasirūpino patalpomis, kurių paieška užsitęsė. „Lazdynuose gyvenamųjų patalpų nedaug, matyt, rado vietos tik darželyje",- sakė J.Imbrasas.

Į priekaištus, kad „gerai įtaisė" savo partijos narę, meras atšovė, kad tokiu atveju savivaldybė „daro blatą" visiems Seimo nariams.

Danutės Bekintienės, Gintaro Steponavičiaus biurai įkurti Karoliniškių ir Lazdynų seniūnijose, Irenos Degutienės – savivaldybės patalpose, Algirdo Monkevičiaus ir Algio Čapliko – Žirmūnų darbo rinkos mokymo centre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių