Sąvartyne rasto kūdikio motinos tebeieškoma

Praėjusios savaitės pabaigoje užmintą Lapių sąvartyno mįslę kriminalinės policijos pareigūnai įminė itin greitai. Kol kas nesurastas tik svarbiausias šioje byloje asmuo - velionės naujagimės motina.

Kauno rajono policijos kriminalistai piktinasi viešoje erdvėje paskleista tikrovės neatitinkančia informacija apie kraupų praėjusios savaitės įvykį, kuomet Lapių sąvartyne buvo rastas, kaip paaiškėjo, vos dviejų savaičių amžiaus mirusios mergaitės kūnelis.

Anot teisėsaugininkų, tikimybė, kad jauna moteris iškart po šių įvykių spėjo viena ar su kažkieno palyda išvykti į užsienį, prilygsta vienam ar dviem procentams: „Esame tikri, kad moteris yra Lietuvoje. Būtų geriausia, jei ji pati atvyktų į policiją ir viską mums paaiškintų.“

Pareigūnai pridūrė, kad budrumo neturėtų prarasti ir visuomenės atstovai. Gyventojai, pamatę ir atpažinę 26 metų amžiaus Edita Lardongaitę, apie jos buvimo vietą turėtų pranešti Kauno rajono policijos tyrėjams telefonais Kaune 303 341 arba visą parą veikiančiais budėtojų numeriais 303 951 ir 02.

Tiesa, šiuo metu atpažinti E.Lardongaitę pagal policijos turimą fotografiją gali būti pernelyg sudėtinga. Apie 180 cm ūgio, stamboko kūno sudėjimo moteris ilgus plaukus persidažiusi juodai, dažniausiai nešioja surišusi į „uodegą“, jos veidas po dažnų išgertuvių gerokai patinęs. Paskutinį kartą sausio 13 dieną ji buvo pastebėta M.Riomerio gatvėje. Tądien ji vilkėjo juodos spalvos medžiaginį puspaltį, mūvėjo rudas sportines kelnes, avėjo juodus sportinius batelius, su savimi turėjo juodą moterišką rankinę.

„Tyrimas nestovi vietoje. Jau iki šiol yra tikrai daug nuveikta - apklausti svarbūs liudytojai, gautos teismo medicinos ekspertų išvados, išsiaiškinta, kur paskutines gyvenimo valandas su savo motina praleido kūdikis ir panašios detalės, netgi smulkmenos“, - sakė vienas iš kriminalistų, susipažinusių su šio ikiteisminio tyrimo medžiaga.

Paaiškėjo, kad į antklodę įsukti jau mirusios mažametės palaikai. Jie kartu su visu lopšiu į juodą polietileninį šiukšlių maišą buvo įdėti ir į buitinių atliekų konteinerį ir išmesti Pramonės prospekte, „Bermudų trikampiu“ praminto kvartalo viename iš kiemų. Pareigūnai surado visa tai mačiusius liudytojus.

Pirminė pareigūnų turima versija: praėjusių metų gruodžio 31 dienos vakarą gimusi mergaitė galėjo uždusti. Atlikus jos palaikų skrodimą, kaulų lūžių ir kitų panašių sužalojimų neaptikta. Paaiškėjo, kad nelaimės išvakarėse E.Lardongaitė viešėjo pas draugę, kurios namuose vyko išgertuvės. Tikėtina, kad po to motina galėjo kūdikį tiesiog užspausti.

Visa tai tikimasi detaliau išsiaiškinti apklausus pačią kūdikio motiną, kurios pareigūnai iki šiol teigia intensyviai ieškantys. Išgirdę viešojoje erdvėje sklandančias kalbas, esą naujagimė galėjo būti apsvaiginta ir mirti nuo alkoholio, pareigūnai neslepia pykčio: „Niekas apie tai nė neužsimena, tai kam daryti išankstines išvadas? Tokių duomenų net neturime. Papildomos ekspertizės, toksikologinis ir histologinis tyrimai paskirti tik todėl, kad mes privalome viską išsiaiškinti iki menkiausių smulkmenų. Juk žinoma, kad moteris buvo linkusi į piktnaudžiavimą alkoholiniais gėrimais. Kas žino, galbūt ji vartojo ir kvaišalus. Turime patikrinti viską, ką įmanoma.“

Dar vienas jau spėjęs į viešumą išlįsti klaidingas faktas - E.Lardongaitės vaikų skaičius. Pareigūnai teigia turį tikslius duomenis, kad sąvartyne atsidūrusi mergaitė buvo jau penktasis šios jaunos moters nuo skirtingų vyrų pagimdytas vaikas.

Iki tol jai buvo gimę keturi sūnūs, iš kurių vyriausiam - jau devyneri. Pastarasis kartu su vienu broliu auga E.Landorgaitę globojusios ir užauginusios įmotės namuose, trečią sūnų prižiūri vienintelis savo pavardę vaikui suteikęs tėvas. Ketvirtąjį vaiką moteris iškart po gimdymo paliko Kauno medicinos universiteto klinikose. Veikiausiai todėl jis iki šiol ir buvo nepriskirtas jos atžaloms.


Šiame straipsnyje: kūdikio lavonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių