Savaitgalio renginiai Kaune (programos)

Šį savaitgalį kauniečiai galės praleisti ne tik mėgaudamiesi tikriausios žiemos malonumais. Renginių organizatoriai kviečia apsilankyti teatruose, koncertuose, parodose. Pateikiame renginių sąrašą.

Kauno muzikiniame teatre šeštadienį, 18 val., galite pamatyti F.Leháro operetę „Paganinis“. Siužetas pasakoja trumpą didžiojo italų smuiko genijaus Paganinio gyvenimo atkarpėlę, jo meilės nuotykį su kilminga dama kunigaikštiene Ana Eliza. Deja, menininkas kūrybos vardan ryžtasi paaukoti asmeninę laimę ir meilę. Pagrindinį vaidmenį atlieka pasaulinį pripažinimą pelnęs Nacionalinio operos ir baleto teatro solistas Vytautas Juozapaitis, kitus vaidmenis sukūrė ir dainuoja Nomeda Vilkanauskaitė, Aušra Cicėnaitė, Kristina Siurbytė, Gediminas Maciulevičius, Algis Jacunskas.

Laisvalaikio namuose „Nautilus“ šeštadienį, 20 val., rengiamas originalus latvių grupės „The Briefing“ koncertas, skirtas acid džiazo, elektronikos, dramenbeiso, niureivo, šokių panko, 80-ųjų pop ir 90-ųjų alternatyvaus roko muzikos mėgėjams.

„The Briefing“ - tai penkių jaunų muzikantų grupė, 2002 m. įsikūrusi Liepojoje, dažnai kritikų lyginama su Moloko ir Bjork. Gyvi grupės pasirodymai sukuria vežančią klubinę atmosferą, užpildytą būgnų skambesio. Tai išraiškingas džiazo, fanko, roko, pop ir elektroninių garsų mišinys. Grupės balsas ir dainų autorė Kristina. Ji rašo apie viską, kas tik šauna į galvą, todėl dažnai dainų tekstai yra ironiški ir juokingi. Scenoje ji su tokiu užsidegimu dainuoja ir šoka, kad neįmanoma atplėšti nuo jos akių.

Sekmadienį, 17 val., Kauno filharmonijoje penktuosius kūrybinės veiklos metus pradėjęs Modesto Pitrėno vadovaujamas Kauno miesto simfoninis orkestras atliks patrauklią, spalvingą prancūzų impresionistų ir amerikiečio L.Bernsteino kūrinių programą. Šis kolektyvas labai praturtino Kauno kultūrinį gyvenimą: jis groja visuose čia vykstančiuose festivaliuose, koncertuoja su žymiais Lietuvos ir užsienio solistais.

Kauno turistų klubas šeštadienį visus kviečia į žygį slidėmis „Snaigė - 2010“. Žygio startas - Lampėdžiuose (prie galinės miesto maršrutinio autobuso stotelės) nuo 11 iki 13 val.

„Girstučio“ kultūros centre šeštadienį, 15 ir 19 val., - miuziklas „Paryžiaus katedra“. Muzika, kuri priverčia širdį plakti stipriau, kurios natos persmelkia visą kūną, o atgarsiai ir prasmingi varpų dūžiai lydi visą gyvenimą - „Paryžiaus katedra“. Neįtikėtino populiarumo ir įvertinimo Lietuvoje ir pasaulyje sulaukęs miuziklas.

„Paryžiaus katedros“ sienas drebina talentingiausi Lietuvos atlikėjai: Raimondas Baranauskas, Egidijus Bavikinas, Vaidotas Baumila, Akvilė Garbenčiūtė, Ingrida Žiliūtė, Jeronimas Milius, Česlovas Gabalis, Povilas Mešlėla ir Viktoras Malinauskas. Taip pat numatoma, kad ateityje miuzikle arijas atliks Deivis ir kiti žymūs Lietuvos atlikėjai.

Kauno kameriniame teatre šeštadienį, 18 val., - dviejų dalių spektaklis „Pirmasis kartas“.

Tai spektaklis pagal jauno lenkų dramaturgo Michal'o Walczak'o pjesę. Su šiuo sparčiai populiarėjančiu autoriumi Lietuvos publika turėjo progos susipažinti Kauno valstybiniame dramos teatre, Menų spaustuvėje pastatyta kita jo pjese - „Kelionė į kambario vidų“. „Pirmasis kartas“ - tai ironiška dviejų jaunų žmonių istorija, pasakojanti apie pirmąją jų gyvenime seksualinę patirtį. Tiksliau nevykusį bandymą ją surežisuoti. Vaikinas ir mergina mėgina įgyvendinti blizgančių žurnalų pateiktą scenarijų - gėlės, lietus, romantiška nuotaika, tobulas dialogas, iš anksto suplanuotos emocijos ir veiksmai. Tačiau jų nuostabiam sumanymui nelemta išsipildyti. Anaiptol neromantiška betoninių namų rajono tikrovė juos paklaidina absurdiškame labirinte, jų naivias pastangas paverčia komiškais nesusipratimais.

Šeštadienį ir sekmadienį Kauno sporto halėje rengiama nacionalinė šunų paroda „Kauno žiema '10“. Pradžia - 11 val.

Sekmadienį "Girstučio" salėje, 14 ir 18 val., - komedija "Mano žmonos vyras". Tai -skandalinga komedija apie painų meilės trikampį, netradicinę šeimą ir saldžias moters pinkles. Kiek žmonių reikia santuokai? Dviejų? Kiek vyrų aplink savo pirštą gali „apsukti“ guvi moteris? Du? O gal dar daugiau?



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių