Savaitgalį Vilniuje - šventinės mugės

Dar neturite kalėdinių dovanų? Pirmasis gruodžio savaitgalis – puiki proga jomis pasirūpinti, nes Vilniuje šurmuliuos  mugės, į miestą pagaliau atnešiančios šventinę nuotaiką.

Aukoti kvies ambasadorienės

Prasidėjus tikrai žiemai į Vilnių atkeliauja kalėdinė nuotaika. Jei jos dar nejaučiate, šeštadienį ateikite į miesto rotušę. Nuo 11 iki 16 val čia vyks tradicinė, jau aštuntoji Kalėdų labdaros mugė, kurioje savo šalių papročius, tradicijas, patiekalus ir rankdarbius pristato Vilniuje reziduojančių ambasadorių žmonos ir įvairių taprtautinių organizacijų atstovai.

Įėjimo mokestis į mugę simbolinis – 3 Lt. Šie pinigai, kaip ir visi, surinkti už parduotus suvenyrus, maistą ar gėrimus, keliaus labdarai. Šiemet jie bus skiriami Kauno medicinos universiteto Vaikų ligų klinikai, Vilniaus miesto vaikų ir jaunimo pensionui, labdaros fondui „Ekklesia“, Vilniaus universiteto vaikų ligoninei, Kijėlių specialiajam ugdymo centrui, Alantos senelių globos namams bei Vaikų ir jaunimo dienos centrui „Mūsų nameliai“.

Kasmet šioje mugėje besilankantys vilniečiai negaili apie ją gerų žodžių – Lietuvoje mažai tokių švenčių, kuriose vyrautų nesavanaudiškumo ir noro padėti kitam dvasia. Be to, tai unikali proga per vieną popietę susipažinti su tiek skirtingų kultūrų.

Mugė ir koncertas

Prezidentūra adventą pradės Kalėdine labdaros muge ir koncertu. Sekmadienį nuo 14 val. Prezidentūros kiemelyje vyks Kalėdinė labdaringa nevyriausybinių organizacijų (NVO) mugė, iš kurios kiekvienas galės parsinešti kalėdinio jaukumo savo namams ir padėti sukurti gražesnes Kalėdas tiems, kas jų susikurti negali.

"Kalėdų laukimas – tai metas pagalvoti vieniems apie kitus, atsigręžti į šalia esantį, pradžiuginti savo artimuosius, draugus ir kaimynus, padėti tiems, kam labiausiai pagalbos reikia. Gerumas daro stebuklus ir gali pakeisti pasaulį", – sakė mugėje žadanti pati apsilankyti Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Mugėje bus galima įsigyti vaikų ir neįgaliųjų pagamintų rankų darbo kūrinių, pasivaišinti karšta arbata ar Maltos ordino dalinama sriuba, fondas "Dienovidis" vaišins pagal Lietuvos senolių receptus vaikučių iškeptais meduoliais, daugelis kitų nevyriausybinių organizacijų iš visos Lietuvos pristatys įvairius savanorystės, pilietiškumo ugdymo, labdaros ir pagalbos kitiems projektus.

Koncerte Kalėdinę dvasią kurs "Ąžuoliuko", "Liepaičių" , "Bel Canto", šv. Jonų bažnyčios Gospel choristai, "Spalvų orkestras", dainininkai Veronika Povilionienė ir Linas Adomaitis, grupė Biplan ir kiti atlikėjai.

Pristatys prakartėlių kolekciją

Lietuvos parodų ir kongresų centre "Litexpo" penktadienį prasidėjo iki sekmadienio vyksianti floristų darbų paroda „Žiemos puokštė“ ir kalėdinė mugė „Šventė“. Lankytojai galės gėrėtis profesionalų sukurtais floristiniais sodais, papuoštais šventiniais stalais ir kitomis kompozicijomis.

„Žiemos puokštėje“ lankytojų lauks pirmą kartą iš Rokiškio krašto muziejaus į sostinę atvykstanti prakartėlių ekspozicija. Tai unikali prakartėlių kolekcija – vienintelė tokia Lietuvoje. Ji kaupiama nuo 1998 metų, kai Rokiškio krašto muziejuje buvo pradėtos organizuoti respublikinės prakartėlių parodos.

Kalėdinėje mugėje „Šventė“ bus galima įsigyti įvairiausių šventinių puošmenų, kalėdinių dovanų, papuošalų, ekologiškų produktų sveikatai ir buičiai, amatininkų dirbinių, priemonių rankdarbiams, knygų. Tai pat bus galima pamatyti įspūdingą bokalų kolekciją, dekupažo darbų ekspoziciją, gėlių salonų darbus, dalyvauti floristikos ir dekupažo pamokėlėse.

Žolinčių akademija“ supažindins su tradiciniais Kūčių valgiais, papasakos kaip jie gaminami ir kvies jų paragauti. Susidomiejusieji laukiami gruodžio 4 d., šeštadienį, 12 val. „Žolinčių akademijos“ stende B10.

Mugėje veiks ir sendaikčių turgus, kuriame taip pat bus galima rasti daugybę netikėtų daiktų ir puošmenų dovanoms ar savo namams.

„Žiemos puokštė“ ir „Šventė“ vyks igruodžio 3-5 dienomis "Litexpo" 5-oje salėje. Parodų darbo laikas: gruodžio 3-4 d. 10-19 val., gruodžio 5 d. 10-17 val.


Šiame straipsnyje: Kalėdos 2010Kalėdų mugė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių