Sausio 13-osios minėjimo renginiai prasidės tradiciniu bėgimu

Šį šeštadienį įvyks XIX tarptautinis bėgimo maratonas „Gyvybės ir mirties keliu", skirtas žuvusiems už Lietuvos laisvę atminti.

„Gyvybės ir mirties kelyje" dalyvaus ne tik Lietuvos, bet ir užsienio profesionalūs ir neprofesionalūs bėgikai. Tarptautinio bėgimo dalyviai startuos nuo Antakalnio kapinių ir bėgs devynis kilometrus iki Televizijos bokšto.

Dalyvių registracija vyks nuo 10 iki 11.40 val. aikštelėje šalia Antakalnio kapinių (Karių kapų gatvė).

Po registracijos mūsų šalies regionų atstovai, bėgimo organizatoriai ir svečiai padės gėlių ant žuvusiųjų Laisvės gynėjų kapų. 12 val. raketų salvė paskelbs XIX tarptautinio bėgimo "Gyvybės ir mirties keliu" startą.

13.10 val. įvyks gausiausiai dalyvavusių komandų, vyriausiųjų bei jauniausiųjų dalyvių apdovanojimo ceremonija, po kurios organizacinio komiteto nariai, svečiai bei tarptautinio bėgimo laureatai padės gėlių prie Televizijos bokšto memorialinės sienos.

Šio patriotinio tarptautinio bėgimo iniciatorė - Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacija -pabrėžia, kad šio bėgimo išskirtinis bruožas yra tai, kad jame nebus nugalėtojų: visiems dalyviams bus įteiktos atminimo gairelės, bus vaišinami sumuštiniais ir kareiviška arbata. Pirmą kartą bėgimas "Gyvybės ir mirties keliu" surengtas 1992 metais.

Seimo kanceliarija jauniausiems ir vyriausiems bėgimo dalyviams, gausiausiai dalyvavusiems sporto klubams, mokykloms bei kitiems kolektyvams skirs knygas.


Šiame straipsnyje: tradicinis bėgimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių