Saulė klaipėdiečius išviliojo į paplūdimius

Pastarosios dienos buvo karščiausios pajūryje šį sezoną. Saulės išsiilgę klaipėdiečiai traukė į paplūdimius – mėgavosi ne tik spinduliais, bet ir lindo į šaltą Baltijos jūrą.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, karščiausia oro temperatūra buvo trečiadienį. Apie 18 val. termometro stulpelis pasiekė beveik 28 laipsnius šilumos.

„Tai šio sezono rekordas“, – tvirtino Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys.

Ketvirtadienį uostamiestyje buvo vėsesnis. Pasak L. Pakščio, tokia temperatūra kaip trečiadienį nebuvo pasiekta. Didžiausia oro temperatūra ketvirtadienį siekė beveik 24 laipsnius šilumos.

Saulės ir šilumos išsiilgę klaipėdiečiai skubėjo į paplūdimius. Jie mėgavosi saulės voniomis.

L.Pakštys įspėjo, kad žemė dar yra pakankamai vėsi. Dar nespėjo įšilti. Tačiau smėlis sušyla greičiau.

„Saulėkaitoje smėlis yra pakankamai šiltas. Nieko tokio, kad žmonės prigula paplūdimyje. Žmonės patys jaučia, kokia žemė ir žino, kaip gali į tai reaguoti jų kūnas“, – teigė vedėjas.

Į paplūdimius atskubėję klaipėdiečiai ne tik mėgavosi saulės voniomis, bet ir braidė po jūrą. Buvo ir tokių, kurie išdrįso išsimaudyti.

Tačiau Baltijos jūros vanduo yra šaltas. Ties Klaipėda jo temperatūra ketvirtadienį siekė 12, ties Palanga ir Nida – 9 laipsnius šilumos.

Paplūdimiuose jaunuoliai užsiėmė ir aktyviomis pramogomis – žaidė tinklinį.

Kol kas uostamiesčio pliažuose dar nėra sustatyto inventoriaus. Jei orai išliks šilti, nuo kitos savaitės pradžios į paplūdimius planuojama vežti ir statyti persirengimo kabinas, suolus, šiukšliadėžes.

Gelbėtojai pradės budėti, kai Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė paskelbs vasaros sezono pradžią. Tai taip pat priklauso nuo orų.

Tačiau penktadienį pajūryje vėl atvės – prognozuojama iki 20 laipsnių šilumos.


Šiame straipsnyje: paplūdimyspliažasGelbėtojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Narcizai jau zaidzia kamuoliuku

hmm

hmm portretas
o jaunimas su alaus buteliukais traukia i pliaza. Gera foto....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių