Santariškių vaikų ligoninėje – labdaringas koncertas

Šiandien Santariškių vaikų ligoninėje mažiesiems pacientams buvo surengtas vaidinimas „Pasaka“. Organizatoriai ir atlikėjai pažadėjo, kad panašūs labdaringi vaidinimai bus atliekami ir kitose Lietuvos ligoninėse, bei vietose, kur yra vaikų.

Apie valandą trūkusio  vaidinimo metu, improvizuotoje palėpėje prabilo seni instrumentai: fortepijonas, kontrabosas ir smuikas. Tarp jų kilusio ginčo metu bandyta suvokti kuris gi geresnis ir gražiau groja. Galiausiai ant aukšto užkopia jauna mergaitė (Ona Kolobovaitė) ir nustemba aptikusi po dulkėmis pasislėpusią vaikystės prisiminimų kraitę – seną mamos suknelę, kalėdinius žaislus, aprūkusias vaškines žvakes.

Mergina pasiryžo išspręsti ir užsisenėjusi muzikos instrumentų ginčą. Galiausiai visų balsai susilieja į darnų skambesį, kur visi vienodai svarbūs: ir smuikas (Agnė Doveikaitė – Rubinė), ir kontrabosas (Danielius Rubinas), ir fortepijonas (Birutė Asevičiūtė). Šokyje susitiko ir Dominyko Vaitiekūno bei O.Kolobovaitės žvilgsniai.

„Ligoninėse  atsiduria vaikai iš pačių įvairiausių šeimų, dažnai neturtingų. Ne kiekvienas gali nueiti į koncertų salę ir susimokėti už bilietą 20 ar 30 litų. Tad vaikams tokios šventės tikrai reikalingos ir mes stengsimės, kad „pasaka“ ateitų pas kiekvieną iš jų. „Pasaką“ gegužę vaidinome Užutrakio dvare, o jeigu rasime gerų rėmėjų, tai keliausime ir toliau, po kitas ligonines“, - teigė vienas iš vaidinimo dalyvių aktorius Dominykas Vaitiekūnas.

Santariškėse vaidinimą stebėjo per 140 vaikų ir medicinos personalo darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių