Santariškių klinikos vėl svarstys maisto tiekėjų pasiūlymus

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos turės iš naujo svarstyti galimų maisto tiekėjų - bendrovių „Dussmann service“ ir „Smulkus urmas“ pasiūlymus, nes klinikų įgyvendintas viešasis pirkimas prieštarauja įstatymui.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), patikrinusi balandžio 18 dieną klinikų paskelbtą dietinio maisto gamybos pacientams paslaugų pirkimą apklausos būdu, nustatė nemažai jo pažeidimų, rašoma VPT išvadose.

Be kita ko, apklausos laimėtoja paskelbta įmonė „Smulkus urmas“ savo paslaugas įvertino 8,850 mln. litų, tačiau ligoninės pirkimų plane tam skirta 8,470 mln. litų. Be to, gavusi „Dussmann service“ pretenziją, ligoninės Viešųjų pirkimų komisija nesustabdė apklausos procedūrų.

Pasak tarnybos, derybų su įmonėmis protokoluose nurodyta, kad buvo susitarta dėl "kitų ekonominių, teisinių ir kitokių pasiūlymo sąlygų“, tačiau išsamiau jos nebuvo aprašytos, todėl, anot VPT, nėra aišku, dėl ko tiksliai buvo sutarta. Derybose šalys turėjo tiksliai ir aiškiai susiderėti dėl naujos technologinės įrangos ir kitų virtuvės reikmenų atnaujinimo, remonto ir požeminių koridorių remonto, kad visiems tiekėjams būtų sudarytos vienodos sąlygos.


Šiame straipsnyje: Smulkus urmasSantariškės

NAUJAUSI KOMENTARAI

patariu-patyriau savo kailiu.

patariu-patyriau savo kailiu. portretas
Paaukok savaiėlia ,patalkink doram ūkininkui ir gausi bulvių visai žiemai.Valgik kasdien bulvytes,keisdamas priedus prie jų ir būsi sveikas ir sotus.Susitaupysi pinigų, galėsi savo gerbūvį pagerint.Nevalik seno maisto ,būsi sotus ir laimingas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių