Santariškės pacientus registruoja internetu

Nuo šiol Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų ir dar 19 šalies gydymo įstaigų pacientai galės išvengti eilių registruojantis. Norėdami gauti gydytojo konsultaciją, jie gali naudotis registracijos sistema internete adresu sergu.lt.

Internetinė registracijos sistema siūlo alternatyvų būdą ir pas gydytoją užsiregistruoti nekeliant kojos iš namų. Pildant vizito formą internetu, galima laisvai pasirinkti tinkamą laiką, gydymo įstaigą ir specialistą. Užsiregistravus internetu ir įvedus mobiliojo telefono numerį, apie vizitą pas gydytoją pacientams primins trumpoji žinutė. 

Neturintys galimybių naudotis internetu, gali registruotis trumpuoju numeriu 1815. Tiesa, registruojantis šiuo telefonu už pokalbio minutę gali tekti mokėti 1,5 lito.

Be Santariškių klinikų projekte dalyvavo dar 19 šalies gydymo įstaigų, aptarnaujančių 49 savivaldybes visos Lietuvos apskrityse. Vilniuje internetu galima užsiregistruoti į Vilniaus miesto Centro polikliniką, Mykolo Marcinkevičiaus ligoninę, Šeškinės polikliniką ir Vilniaus rajono centrinę polikliniką.

Pasak šio projekto vadovo Santariškių klinikų Informatikos ir plėtros centro direktoriaus Romualdo Kizlaičio, naujoji sistema pirmiausia skirta pacientams ir turi pagerinti jų aptarnavimo kokybę. Projekto vykdytojai taip pat tikisi, kad ji palengvins ir gydytojų bei gydymo įstaigų administracijų darbą.

Daugiau kaip trejus metus trukusio projekto vertė siekia 7,4 mln. litų. Projektas buvo finansuojamas ES struktūrinių fondų lėšomis. Planuojama, kad jo metu sukurta infrastruktūra  vėliau galės būti integruota į kuriamą nacionalinę e.sveikatos sistemą.


Šiame straipsnyje: santariškės,klinika

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių