Šančiuose pasikorė lapė

Trečiadienio rytą išėjusi į kiemą 90-metė Šančių gyventoja aiktelėjo - įstrigęs tarp tvoros lentelių nejudėdamas kabojo kažkoks didelis gyvūnas. Išsigandusi senolė pranešė apie tai savo kaimynei Irenai B., kuri iškart pažino lapę.

"Kūmutė žuvo, mėgindama naktį pasprukti pro tvorą, kuri jai tapo mirtinais spąstais. Prieš žūtį ši laputė spėjo pasivaišinti vištienos krūtinėle, kurią buvau užvožusi kieme kibiru. Vargšelė laputė neįtarė, kad tai priešmirtinės jos vaišės", - aiškino Irena B.

Moteris, pamačiusi kybančią ant tvoros lapės gaišeną, nepasimetė - užsimovusi gumines pirštines, nukabino ją nuo tvoros ir perkėlė kitur, kad šiurpokas vaizdas nedirgintų senolės. Tuomet puolė skambinti įvairioms tarnyboms, prašydama patarimo, ką toliau daryti, tačiau, nieko nepešusi, paskambino redakcijai.

"Informacijos telefonu man pasiūlė skambinti į Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentą, šis nukreipė į Gyvūnų globėjų asociaciją, laimėjusią Aplinkos apsaugos departamento konkursą dėl  laukinių gyvūnų globos. Asociacijoje sužinojau, kad ji rūpinasi tik gyvais laukiniais gyvūnais, patarė skambinti "Nuarą", bet jo numeris buvo vis užimtas. Tuomet pritrūkusi kantrybės paskambinau į "Kauno dienos" redakciją", - prisiminė įvykių eigą Irena B.

Nedelsdami paskambinome Lietuvos gyvūnų globos draugijos pirmininkui Benui Noreikiui, kuris iš karto davė Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybos nemokamą numerį 8 80040403. Paskambinus nurodytu telefonu, atsiliepęs specialistas patikino, kad visa informacija po kelių minučių pasieks kolegas Kaune, kurie išvažiuos į įvykio vietą.

"Lapės gaišeną mes atiduosime į Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Laboratorijos departamento Kauno teritorinį skyrių ištirti, ar ji nebuvo užsikrėtusi pasiutlige. Bet kuriuo atveju lapės gaišena po ištyrimo bus sudeginta. Gerai, kad gyventoja, perkeldama lapę iš vienos vietos  į kitą, mūvėjo gumines pirštines", - pagyrė buvusią pedagogę Kauno maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos skyriaus vadovas Marius Kaziliūnas.

Kauno maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Albinas Liaudanskas pranešė, kad lapės gaišeną paėmė "Nuaras", kuris tokiais atvejais bendradarbiauja su veterinarijos specialistais.


Šiame straipsnyje: gyvūno žūtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių