Šaltis mokyklose išretino pradinukų gretas

Visi Kauno pradinukai pirmadienį ryte galėjo vartytis lovose, tačiau pamokos nevyko tik vienoje pradinėje mokykloje. Kitose švietimo įstaigose susirinko apie pusė pradinukų.

Kai mokyklų skambučiai skelbė pamokų pradžią termometro stulpelis Kaune rodė apie 25 laipsnius šalčio. Pradinių klasių moksleiviai į mokyklas gali neiti, kai už lango spaudžia 20 laipsnių šaltukas, bet pirmadienį ryte Kauno mokyklose buvo susirinkę apie pusė visų 1-4 klasių mokinukų. Vienintelė mokykla, kurioje nevyko pamokos - Tirkiliškių pradinė mokykla.

Visose kitose mokyklose pradinukai dar neskaitytų vadovėlių puslapių neatvertė, o gilino jau pramoktas žinias.

„Buvo kartojamos temos, užpildomos likusios spragos“, - sakė Kauno švietimo ir ugdymo skyriaus Formaliojo švietimo poskyrio vedėja Vilija Adaškevičienė.

Keliose mokyklose vyko ne visos pamokos, tačiau mokyklų vadovų buvo prašoma pradinukų anksčiau laiko neišleisti.

„Jeigu jau tėveliai tokiu šalčiu atvežė vaikus į mokyklas, gerai būtų, kad vaikai anksčiau namo neitų“, - kalbėjo V.Adaškevičienė.

Nei vienoje mokymo įstaigoje pirmadienį ugdymo procesas dėl šildymo sistemos sutrikimų nebuvo nutrauktas. Tačiau dėl nepakankamai šiltų radiatorių skundėsi trys vaikų darželiai: „Pušaitė“, „Obelėlė“, „Raudonkepuraitė“.

„Kol kas trys, bet ten net ne avarijos. Šildymą tereikia pareguliuoti. Jau nusiuntėme žmones, kad pasižiūrėtų“, - apie didesnius ugdymo įstaigų vargus dėl šildymo negirdėjo Švietimo ir kultūros įstaigų Ūkio poskyrio vyr. specialistas Petras Astraitis.  


Šiame straipsnyje: šaltisžiemasniegasgulbės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių