Šaltis koreguoja vežėjų planus: neišvyko kai kurie autobusai

Savaitgalį šaltis jaukė planus viešojo ir tarpmiestinio keleivių transporto įmonėms. Dalis tarpmiestinių autobusų neišvyko suplanuotais maršrutais.

Turėjo nepatogumų

Savaitgalį kai kurių iš šalčio sukaustyto miesto panorėjusių pabėgti vilniečių laukė nemaloni staigmena. Kelionei pasirinkę tarpmiestinį autobusai ne visi galėjo sėkmingai išvažiuoti iš miesto.

Šaltis pakirto ne tik vilniečių automobilius, bet ir tarpmiestinį keleivinį transportą. Visą savaitgalį ir pirmadienį Vilniaus autobusų stotyje buvo neįvykusių reisų.

Uždarosios akcinės bendrovės „Tolimojo keleivinio transporto kompanijos“ generalinis direktorius Arūnas Indrašius teigė, kad dalis autobusų neišvyko dėl šalčių. Jo teigimu, penktadienį tokių maršrutų buvo 18, šeštadienį – 19, sekmadienį -6, o pirmadienį –7.

„Dabar, kai temperatūra jau kyla, tikimės, kad viskas atsistos į vietas. Savaitgalį, kai buvo nežmoniškai šalta – žemiau 30 laipsnių šalčio – to technikai jau buvo per daug“, - sakė A.Indrašius.

TOKS vadovas pasakojo, kad autobusuose gedo oro sistemos. „Dėl kuro užšalimo problemų neturėjome. Kitiems vežėjams ir kuras šalo. Buvo per daug šalčių”, - sake jis. A.Indrašius teigė, jog žmonės be reikalo per šalčius atsisakė kelionių autobusu: “žmonės važiuoja tik, kai būna būtina, o šiaip – dėl šalčių atsisako kelionių”, - sake jis.
Neišvykus autobusui, žmonės, įsigiję bilietus į neįvykusį reisą galėjo atgauti sumokėtus pinigus. "Aišku, žmonėms atėjus per šalčius nemalonu, kad taip įvyksta. Tačiau, turėtume vieni kitus suprasti”, - sake A.Indrašius.

Problemos mieste

Vilniuje viešasis miesto transportas kol kas dirba pagal grafiką. Tačiau, UAB „Vilniaus viešasis transportas“ technikos direktorius Juozas Grabys teigė, kad šaltis sukelia nemažai problemų.

„Kai šaltis persirita per 20 laipsnių šalčio, problemas tenka spręsti prevenciškai“, - sakė J.Grabys. Jo teigimu, Vilniaus miesto maršrutinius autobusus tenka laikyti užvestus dar prieš pradedant rytinę pamainą. „Jeigu būna šalčiau negu 30 laipsnių šalčio, tenka net porą valandų laikyti juos užvestus“, - sakė jis.

Tačiau, J.Grabio teigimu, per didžiuosius šalčius autobusai į gatves išvažiavo visuose maršrutuose. „Vis dėlto, turime kitų bėdų – dėl šalčio genda oro sistemos, o nuo jų priklauso stabdžių, durų valdymas. Dėl to kartais tenka autobusus parvilkti į autobusų parką“, - pasakojo jis. „Taip pat, keleiviai kartais skundžiasi, kad autobusuose ir troleibusuose šalta. Tačiau, nieko negalime padaryti, jų konstrukcija nepritaikyta neišleisti šalčio“, - apgailestavo J.Grabys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Kaune tai nebuvo 50 autobuso,ryte 7 val 22min ir7 val 42min,peršalau stotelėje,tikriausiai sirgsiu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių