Šaltis Kaune jau laužo vandentiekio tinklus

Savaitgalį paspaudęs šaltukas jau spėjo prasiskverbti gana giliai į gruntą. Pastebėtas gedimų vandentiekio tinkluose pagausėjimas. Padėtis tik blogės.

Pirmadienį ryte be vandens tiekimo liko maždaug pora šimtų Žaliakalnyje gyvenančių „Kauno vandenų“ klientų. Gedimas įvyko Aušros ir Žemaičių gatvių sankirtoje. Tikimasi, kad vandens tiekimą pavyks atnaujinti po pietų.

„Po važiuojamąja gatvės dalimi gruntas jau įšalęs gerokai daugiau nei pusmetrį. Vanduo veržiasi ten, kur įšalas mažesnis, todėl sunkiau nustatyti tikslią avarijos vietą. Tačiau manau, kad po pietų būsime viską sutvarkę“, – vylėsi „Kauno vandenų“ Avarinės tarnybos viršininkas Rimas Stunžėnas.

„Po savaitgalio pastebime tik nedidelį gedimų pagausėjimą, bet jei prognozės pasitvirtins, problemų turėsime nemažai“, – tęsė R.Stunžėnas.

Meteorologai visą savaitę Kaune žada maždaug 20 laipsnių šalčio. Todėl įšalas gali greitai pasiekti metro gylį. Vandentiekio tinklai turėtų būti guldomi į 1,8 metro gylį, tačiau toli gražu ne visi savo jėgomis juos kloję kauniečiai laikėsi šių rekomendacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Krachai

Krachai  portretas
na va, prasideda.

kaltanaityt

kaltanaityt portretas
tokie ir vandentiekio tinklai, kad neatlaiko -10 ar -15 šalčio, ir taip metai iš metų. vistik linkiu šiai tarnybai sėkmės, ir gedimus kuo greičiau sutvarkyti

lietuve

lietuve portretas
Jei -20C temperatūra - šaltukas, kada gi bus tikras šaltis?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių