Šaltis Kauną spaudžia, bet dar nelaužo

Per naktį gerokai nukritusi oro temperatūra Kauno iš pusiausvyros neišmušė. Kelininkai dirbo įprastu ritmu, autoįvykių nepadaugėjo, o akumuliatorių pardavėjai trina rankas.

Kauno gatves druska barstančios „Kelių remonto grupės“ (KRG) sunkvežimiai į miestą išvažiavo 3.30 val. ir per geras kelias valandas pervažiavo visas pagrindinės gatves. Todėl rytinio automobilių piko metu eismo sąlygos buvo gana neblogos. Kauno apskrities policijos Kelių policijos valdybos budėtojas teigė, kad antradienį eismo įvykio padidėjimo nepastebėta.

Antradienį ženklių oro permainų neprognozuojama, todėl KRG barstytuvai greičiausiai ilsėsis iki trečiadienio, tačiau vairuotojų brigada liks budėti per naktį.

„Mums nėra didelio skirtumo, reikės išvažiuoti ar ne. Vis tiek jau nuo lapkričio budime ir dieną ir naktį“, - sakė bendrovės generalinio direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Norkus.

Tuo metu didžiojoje miesto dalyje su sniegu turinčios kovoti „Kauno švaros“ darbo kritusi temperatūra nė kiek neįtakojo. Sniego iškrito per mažai, kad reiktų į gatves išvaryti sunkiąją techniką. Su nedideliais krituliais susitvarkė ir taip kasdien gatves šlavinėjantys darbininkai.

Papildomo darbo šaltukas nepridarė ir mieste šilumos tinklus prižiūrintiems „Kauno energijos“ specialistams. Bendrovės Šilumos tinklų departamento direktorius Aleksandras Sigitas Matelionis teigė, kad ženklus temperatūros svyravimas avarijų tinkluose nesukėlė.

Nukritusi temperatūra ženkliau įtakojo tik prekeivių akumuliatoriais veiklą. Pavyzdžiui, „Viskas automobiliams“ jų šią savaitę parduodama maždaug dvigubai daugiau nei praėjusią.

„Šiais metais žmonės taupė, kol galėjo, bet išlindus šalčiui nebėra kur taupyti. Bumas prasidėjo nuo pirmadienio. Prie akumuliatorių net eilės stovi. Ne tik jų daugiau parduodame. Perka aušinimo, langų plovimo skystį“, - pasakojo mažmeninės prekybos vadovas Eimutis Čepanauskas.    

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis:

Kauno mieste šiais metais beliko pora didesnių komunalinių darbų, bet jiems šaltis nepakenkė. Radvilėnų plente įrengiamo žiedo vietoje asfaltavimo darbai buvo baigti praėjusią savaitę. Ten beliko šalčio nebijantys užbaigiamieji darbai. Šiek tiek abejonių kilo dėl senamiestyje klojamų trinkelių. Bet ekspertizės parodė, kad pagrindas atitinka visus reikalavimus, todėl trinkeles galima kloti ir tokiu oru.


Šiame straipsnyje: sniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių