Šalia Neries skambės juokas

Šįvakar šalia Karaliaus Mindaugo tilto rengiamas kino vakaras po atviru dangumi.

Antradienį 20 val. „KULTFLUX" paviljone šalia Karaliaus Mindaugo tilto rengiamas Gedimino Skvarnavičiaus kino vakaras. Žiūrovų laukia kupini sąmojo 8-tojo ir 9-tojo dešimtmečių kino feljetonai, susitikimas su autoriumi ir daug smagaus juoko.

G.Skvarnavičius negailestingai parodijuoja sovietinio gyvenimo užkulisius, vingius, nestokodamas įžvalgos, humoro ir drąsos. Kino feljetonai, ne kartą pakliuvę į cenzorių akiratį, bet stebėtinai praslydę, savo žanru buvo unikalūs sovietinėje Lietuvoje ir nestokojo gerbėjų.

„Tarybinė dokumentika buvo nuobodi. Supratau, kad reikia kurti kitaip. Kai linksmai pateiki -  žiūrovai geriau įsimena. Man patiko šis žanras - patiko jis ir žiūrovams", - sako režisierius G. Skvarnavičius. „Juokiausi, šaipiausi iš visko - buities, sovietinio gyvenimo negerovių - kiek tai buvo leidžiama".

Vakaro programoje bus parodyti šie kino feljetonai: „Džokonda IV aukšte", „Geležinės kaukės galas", „Ko ašaroja Medėja", „Būkit sveiki, ufonautai", „Mano vadas - Leonardas", „Vinis", „Kuo prikąsime liežuvį", „Tarp lygių lygūs ir laisvi", „Prie mėsos reik drąsos" ir „Ufonautams sugrįžus".

Rugsėjo 30 d. į kultūros platformą vilniečiai kviečiami pasižiūrėti Romo Lileikio filmo „Aš esu" (1990 m.) apie du pagrindinius herojus - berniuką Andrių ir Vilniaus senamiestį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių