Šalčiai privertė muitininkus pasitempti

Su eilėmis pasienyje muitininkai kovoja pasitelkdami mobiliąsias grupes. Gausesnė pajėgos į postus nukreiptos ir dėl ekstremalių šalčių.

Šiuo metų didžiausiame Vilniaus teritorinei muitinei priklausančiame Medininkų pasienio poste be įprastai čia besidarbuojančių 20 pareigūnų, kertančias sieną transporto priemones tikrina ir mobili grupė. Pastarąją įprastai sudaro 3 – 4 žmonės. Vilniaus teritorinės muitinės viršininkas Jonas Pangonis portalui diena.lt teigė, kad papildomos pajėgos poste liks darbuotis tol kol to reikės.

„Iš tiesų mus užklupo dvi problemos. Pirmiausia savaitgalį ir po savaitgalio susidarė didelė vilkikų eilė iš Rusijos. Tai šią problemą gausesnių pajėgų dėka išsprendėme. Antra problema - dideli šalčiai. Tokiomis sąlygomis dirbdami stengiamės tausoti žmogiškuosius resursus“, - kalbėjo J.Pangonis.

Muitinės vadovas papasakojo, kad dėl darbo specifikos muitinės darbuotojai labai pavargsta. Ypač pavojingi jiems stiprūs šalčiai. „Viena pamaina trunka 24 valandas. Tai labai daug, o dar įsivaizduokite didelis šaltis. Fiziškai sunku ištverti tokią įtampa. Džiaugiamės, kad sunkiausią darbų dalį – fizinį automobilių tikrinimą atlieka mobilios grupės darbuotojai“, - dėstė pašnekovas.

Pasak J.Pangonio, šiuo metu eilių Baltarusijos kryptimi ir iš jos nėra. Medininkuose per parą yra patikrinama ir praleidžiama 500 – 600 vilkikų į vieną pusę, virš trijų šimtų vilkikų patikrinama kitame – Lavoriškių poste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių