„Šakiai“ išplaukia į gelbėjimo pratybas Baltijos jūroje

Rugpjūčio 15-17 dienomis Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras ir paieškos ir gelbėjimo laivas „Šakiai“ dalyvaus planinėse trišalėse žmonių paieškos ir gelbėjimo pratybose jūroje „RU-POL-LIT 2012“, vyksiančiose Rusijos federacijos išskirtinės ekonominės zonos vandenyse, Baltijos jūroje.

Pratybose, kurias organizuoja Kaliningrado Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras, dalyvaus trijų šalių - Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos - Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrai bei 9 laivai ir du orlaiviai.

Rugpjūčio 15-17 dienomis Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras bei paieškos ir gelbėjimo laivas „Šakiai“ dalyvaus pratybose Rusijoje.

Iš anksto suplanuotas pratybų scenarijus numato keleivinio laivo, plaukiančio iš Gdansko į Klaipėdą dingimą jūroje. Tuomet bus inicijuota paieškos ir gelbėjimo operacija Lenkijos Respublikos, Rusijos Federacijos (Kaliningrado srities) ir Lietuvos Respublikos atsakomybės zonose.

Šiomis pratybomis sekiama bendradarbiavimą tarp pratybose dalyvaujančių šalių Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrų, praktiškai išbandyti turimas žinias ir techniką vykdant jūroje įvykusių incidentų pasekmių šalinimą, esant paieškos ir gelbėjimo operacijų poreikiui.

Pagal 2009 m. spalį pasirašytą trišalį Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos susitarimą, tarptautinės paieškos ir gelbėjimo pratybos Baltijos jūroje organizuojamos kas dveji metai vis kitoje šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mariakas

mariakas portretas
isplaukia tik š****,o laivas iseina i jura
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių