Sąjungos TAIP pirmininku vienbalsiai išrinktas A.Zuokas (papildyta)

Šeštadienį įsteigtos naujos partijos - sąjungos TAIP - pirmininku išrinktas jos iniciatorius - Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Konkurentų rinkimuose į partijos vadovus A.Zuokas neturėjo. Palankumas jam per slaptą balsavimą buvo pareikštas 1426 biuleteniuose, prieš jo kandidatūrą pasisakiusiųjų nebuvo.

Trimis sąjungos TAIP pirmininko pavaduotojais išrinkti parlamentaras, Seimo Mišriosios grupės narys Žilvinas Šilgalis, visuomeninio judėjimo „Taip“ Kauno skyriaus pirmininkas Donatas Pilinkus ir Vilniaus miesto tarybos narys Miroslavas Monkevičius. Dar du pavaduotojus ketinama rinkti kitame partijos suvažiavime, kuris numatomas 2012-ųjų pradžioje.

Anot Vilniaus mero, naujosios partijos ideologinis pagrindas - „atsakingas liberalizmas ir krikščioniškos vertybės“, o jos rinkėjas Seimo rinkimuose būtų „daugiau dešinysis“.

„Už mus - mes matome, esame atlikę nemažai tyrimų – balsuotų tie, kurie nusivylę konservatoriais, (…), tie, kuriuos nuvylė liberalizmas be atsakomybės, ir taip pat matome nemažą dalį žmonių, kurie (…) tradiciškai balsuoja už kairiąsias partijas“, - tvirtino jis.
Esą eidama į Seimo rinkimus, ši partija siektų „atkurti Seimo kaip parlamento autoritetą“.

Sostinės meras vardijo, kad naujoji partija siektų sumažinti Seimo narių skaičių iki 101 bei įtvirtinti Seimo narių rinkimo tvarkos pakeitimus: pailginti parlamentarų kadenciją nuo ketverių iki penkerių metų ir uždrausti būti renkamiems daugiau nei dvi kadencijas, nes Seimo narys esą „po dviejų kadencijų turėtų grįžti atgal į darbo rinką ir pats pagyventi pagal tuos įstatymus ir tvarkas, kurias priiminėjo“.

„Būtų tikslinga pailginti Seimo nario kadenciją iki penkerių metų, nes šiandien mes turime situaciją, kad Seimo dauguma pradeda reformas, tačiau ketverių metų ciklas per trumpas, kad reformų rezultatus pajaustų ir kartu prisiimtų atsakomybę“, - teigė A.Zuokas.

Jis paneigė prielaidas, kad naujoji partija gali jungtis su Gedimino Vagnoriaus vadovaujama Krikščionių partija. Šeštadienį žurnalistams jis neatsakė, su kokiomis partijomis sąjunga TAIP norėtų dirbti Seime, jei į jį patektų.

„Šiandien apie tai kalbėti anksti. Pirmiausia mes nematome kitų partijų politinių programų. Labai svarbu, kad mūsų pateikta programa būtų joms priimtina“, - teigė jis.
A.Zuokas teigė, jog vestų partiją į Seimo rinkimus, jeigu jam tai patikėtų partijos kolegos, bet pats parlamentaru tapti nesiektų: „Dalyvaučiau seimo rinkimuose – vesčiau, jeigu, sakykime, kolegos pritars kandidatų sąrašą rinkimų metu į Seimą, tačiau pats asmeniškai mandato nesiekčiau“.

A.Zuokas 2003-2010 vadovavo Liberalų ir centro sąjungai, bet prieš savivaldos rinkimus iš jos pasitraukė. 2008 metais teismo pripažintas kaltu dėl bandymo papirkti buvusį sostinės savivaldybės tarybos narį Vilmantą Drėmą. Jam skirta 13 tūkst. litų bauda.


Šiame straipsnyje: Artūras Zuokaspartija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pikasas

Pikasas portretas
Pirmiausia, tai nebuvo partijos steigiamasis suvažiavimas, o steigiamasis susirinkimas. Kaip ir spėjau ryte, ir vėl į steigiamąjį partijos suvažiavimą susirinko gyvai ne 1000 steigėjų, kaip reikalauja įstatymas, o netgi mažesnė būtino skaičiaus pusė. Vėl buvo pritempta visokių įgaliojimų krūvos? Kada baigsis toks antiteisinis balaganas? Jei Teisingumo ministerija ir vėl, kaip A.Valinsko ir K.Prunskienės iniciatyvų atvejais, patvirtins tokius įstatus, tai tada gali atsirasti pasiūlymas: "Kam reikėjo tiek daug, net 350, vargintis?" Gal būtų pakakę 35 ar dar mažiau steigėjų? Išsidalintų tarpusavyje valdančias pareigas ir pirmyn į valdžią. Atsineštų į steigiamąjį susirinkimą A.Zuokas kokį 800 įgaliojimų ir, kaip akcininkų susirinkime, pamojuotų už save renkant partijos pirmininką. Kas galėtų tokią galimybę paneigti, jei jau taip... Tik galiojančioje , TM įregistruotoje partijoje į suvažiavimus ar konferencijas gali dalyvauti išrinkti ir įgalioti atstovai pagal įstatuose numatytas kvotas, o ne partijos steigimo metu. . Beje. Partijos pavadinimas būtų buvęs tikslesnis, jei pasivadintų ji "ABONENTAS - TAIP". Tada visi geriau suprastų, ką tas "taip" reiškia. Gal "abonentininkais" daug kas nori būti? Artūras - puikus sėkmės pavyzdys. Įvardijo teisėsauga jį "Abonentu" ir tyrimas sustojo. Netgi nebuvo patikrinta ar A.Zuokas "abonentinius mokesčius" susimokėjo. Gal dar nemaža "otkatinė" skola iš praeities velkasi ir ją teks atidirbinėti. O juk koks žavingas politikas tas "Abonentas" karjeros pradžioje atrodė. Nors prie žaizdos dėk... Deja, pasirodė, kad "Rubikonas" irgi jo pastangas atitinkamai "juodoje" buhalterinėje knygoje net kelis kartus stambiomis sumomis savaip įvertino. Šalia pačio pačio AMB, teisėsaugos taip ir neperskaityto slaptažodžio. Sarkazmas sarkazmu, o rinkėjams per ateinančius Seimo rinkimus gali vėl tekti apsispręsti su kuo jie nori būti. Ar nori laukti, kol nuo gausaus stalo kokie nors trupiniai nubyrės ar nori patys duonai tešlą raugti ir iškepus sąžiningai dalintis.

pilietis

pilietis portretas
tingiu skaityti apie tai -pabreziu dar vienas DURNIU laivas atsirado.

pilietis

pilietis portretas
Jie nieko nepakeit e -tk ,kad ikele zodeli ''atsakingumas''.o pris tai ar jis atsake uz savo darbelius .Gaila ,kad tauta eina ,kaip aveliu banda .
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių