Rusas į Lietuvą bandė įvežti kontrabandinio gintaro

Šeštadienį Panemunės kelio poste Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai Rusijos piliečio vairuojamame automobilyje aptiko įrengtą slėptuvę su ten slepiama gintaro žaliava ir gaminiais iš jos. Sulaikyta 48,5 kg gintaro, įvertinto beveik 11 tūkst. litų.

Iš Rusijos Federacijos į Panemunės kelio postą Kaliningrado srities gyventojas A.S. atvyko automobiliu „Audi A6“ apie 18.30 val. Tikrinimo metu paaiškėjo, kad mašinos kuro bake, specialiai įrengtoje slėptuvėje ir bagažinės skyriuje įrengtame dvigubame dugne, slėpdamas nuo muitinio tikrinimo vyriškis gabena 10 kg apdorotų gintarų, t.y. iki 3 cm ilgio ovalių gintaro gabaliukų ir 37,5 kg gintaro žaliavos, t. y. neapdoroto gintaro gabaliukų, kurių svoris – nuo 5 iki 100 g.

Automobilis ir neteisėtai gabentas gintaras sulaikyti, vyriškiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Už šį pažeidimą jam gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų su prekių ir transporto priemonės konfiskavimu.

Šių metų rugpjūčio mėnesį gintaro kontrabandą išaiškino ir Nidos kelio poste dirbantys Klaipėdos teritorinės muitinės bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai. Tąkart tikrindami iš Kaliningrado srities į postą atvykusio Lietuvos piliečio vairuojamą transporto priemonę, jos salone pareigūnai taip pat aptiko įrengtą slėptuvę. Grindų pertvaroje rasta 12 kg 400 g neapdoroto gintaro gabalų nuo 30 iki 255 g. Beveik 7 tūkst. litų įvertintas gintaras buvo taip pat sulaikytas.


Šiame straipsnyje: gintaro kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių