Ruonių maudynėse Palangoje – ir veteranai, ir naujokai

Žiemos maudynėms ledinėje jūroje šį šeštadienį ryžosi porą šimtų sveikuolių. Dar keliasdešimt tūkstančių atvykėlių spoksojo į besimaudančiuosius.

Šiemet sveikuoliai jūroje organizuotai maudėsi jau 26-ą kartą. Dauguma jų taip esą pamini Valstybės atkūrimo dieną, Vasario 16-ąją.

Pirmosios ruonių maudynės Palangoje įvyko 1987 metais. Tuomet į jūrą nėrė 10 sveikuolių, juos nuo tilto stebėjo apie 100 atvykėlių. Idėjinis sveikuolių lyderis palangiškis Dainius Kepenis džiaugiasi kasmet gausėjančiomis ruonių gretomis.

Į maudynes Baltijos jūroje šiemet į Palangą atvažiavo ruoniai ne tik iš įvairiausių Lietuvos miestų, pirmąkart čia paniro ir grupelė studentų iš saulėtosios Ispanijos.

Sveikuolius labiausiai džiugino, kad pakrantė neapledėjusi, lengviau buvo galima pasiekti vandenį. Taip esą pasitaiko ne kasmet, o brendant ižu neišvengiamos traumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sveikata

sveikata portretas
Ruoniai nesusirkit sloga.

Gediminui Paplauskui

Gediminui Paplauskui portretas
Bet tai Gediminas Paplauskas atsišėręs kaip tikras ruonis, net gelbėjimo rato nereikia :DDD Mažiau prie kompo sėdėk dykaduoni ;D

šaunu

šaunu portretas
Nuostabūs žmonės, baltai pavydžiu.... Tokie kaip Dainius Kepenis tikrai uždegantys šviesuoliai. Jis turėtų vadovauti tiems neva visuomenės sveikatos biurams. Garantuoju, kad" ruoniukai "nei komentarų piktų rašo, nei amsi amžinai nepatenkinti, kaip dalis skeptiškos, piktos tautos. Sveikatos jiems.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių