Rūkantys mokiniai sprunka nuo tikrintojų

Mokyklų teritorijose įpratusiems rūkyti mokiniams gresia baudos. Kiekvieną savaitę rūkaliai gali būti užklupti tikrintojų.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai kartu su policijos pareigūnai trečiadienį vėl tikrino, ar nėra rūkoma mokyklų teritorijose ar šalia jų.

Patikrinimai buvo vykdomi „Žemynos“, „Ąžuolyno“, Vytauto Didžiojo gimnazijose. Buvo sulaikyti penki švietimo įstaigų teritorijose rūkantys mokiniai. Tarp jų dvi merginos ir trys vaikinai.

„Mokiniai jau mus atpažįsta. Tik pamato mašiną ir išsiskirsto, slepiasi“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Patikrinimai, ar nėra rūkoma mokyklų teritorijose, Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai ir policijos pareigūnai vykdys iki gegužės pabaigos kas savaitę.

Jie bus organizuojami vis kitoje švietimo įstaigoje. Planuojama, kad vėliau patikrinimus tęs tik Viešosios tvarkos skyriaus specialistai.

Kontroliuoti žadama ne tik mokinius. Tikrinti žadama ne tik, ar nėra rūkoma mokyklų teritorijose, bet ir daugiabučių namų laiptinėse, kitose vietose, kur tai daryti draudžiama.

V. Valio nuomone, tokios akcijos naudingos. Mokiniams jos padeda susimąstyti apie rūkymo žalą.

„Mokiniai žino, kad yra stebimi. Kalbama su jais, kad apie rūkymo žalą“, – tvirtino vedėjas.

Už rūkymą neleistinoje vietoje gresia įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 50 litų. Pirmą kartą už šį pažeidimą nubausti asmenys per dešimt dienų gali pusę minimalios baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zinot

zinot portretas
kai mokyklu vadovai del rukymo terorizuoja dirbanciuosius, o ne mokinius, tai jau absurdas

zenonas

zenonas  portretas
Juokdariai ir tiek. Per visus mokslo metus rūkė, dabar sugalvojo užsidirbt pliusuką, metų pabaogoj. Per pertraukas dažniausiai į lauką eina rūkaliai, tai ir tikrinkit grįžtančius. Tai gali atlikti budinti klasė, ar budinti mokytoja. pvz. duoti papūsti į švarią stiklinę. Po to kyštelt stiklinę į švarų vandenį. O šiaip visi juk žino kurie mokiniai rūko.netgi iš kitų klasių. Nenori žinoti matomai tik mokytojai.

zenonas 2

zenonas 2 portretas
įsivaisduojat kaip jus gerbia, net sprunka. Kiek išdeginot benzino, kiek gavot už papramogavimą atlygio iš mūsų. Ras bojitca, značit uvažajet. Juk jums klerkams to ir tereikia. Rezultatas jums paje...(nusispjaut). Kaip dar žurnalistai išdrįsta tokį juoką spausdinti,tai reiktų českos skyrelyje.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių