Rugsėjo 24-ąją su vasaros sezonu atsisveikins Vilniaus kiemeliai

Vilniaus kiemeliai „Vasaros terasa“ ir „Chaplino terasa“ rugsėjo 24-ąją po atvirumi dangumi vakaroti ir klausytis gyvos muzikos kvies paskutinį kartą.

Tuo pat metu, kai didžiuosiuose Vilniaus naktiniuose klubuose startuos analogo Lietuvos klubiniame gyvenime neturintis GREEN NIGHT projektas, kiemeliai vasaros sezoną uždarys su populiariausiais šalyje elektroninės muzikos kūrėjais –„Silence Family“ ir „Happyendless DJ Team“.

„Visą vasarą kvietėme į nemokamus renginius, kuriuose pasirodė alternatyvios elektroninės ir gyvos muzikos atlikėjai iš Lietuvos – galbūt ne visiems žinomi, bet originalūs ir gabūs. Trys mėnesiai buvo puikūs, kiekvieną savaitgalį sulaukdavome daugybės tikros muzikos mėgėjų. GREEN NIGHT renginys drauge bus ir mūsų sezono uždarymo naktis, tai bus paskutinis savaitgalis „Vasaros terasoje“ šiemet“, - sakė „Vasaros terasos“ projektų vadovė Indrė Ubartaitė.

Dėl lietaus ir prasto oro kiemeliai jau šiuo metu veikia ne kiekvieną vakarą. „Vasaros terasos“ projektų vadovė I. Ubartaitė tikisi, kad bobų vasara netruks ateiti ir rugsėjo mėnesiui suplanuoti muzikiniai renginiai Mokytojų kiemelyje įvyks.

Sezono uždarymui „Vasaros kiemelis“ pakvies į šiemet festivalius apkeliavusių projektų „Shtirlic.NET“ ir „Fusedmarc“ gyvus pasirodymus, kuriuos pagyvins video instaliacijos. Muzikantus pakeis „Happyendless DJ Team“.

Tuo tarpu „Chaplino terasoje“ tą vakarą visus elektroninės muzikos melomanus džiugins „Silence Family" orkestras. Terasoje vasaros sezono pabaigą pažymės ir vardan muzikos susiburs aktyvūs prodiuseriai Leon Somov ir Mario Basanov, kol kas daugiausiai pasaulinėje elektroninės muzikos rinkoje pasiekęs lietuvis Few Nolder arba New Found Land ir „Silence Family“ idėjos autorius Vidis.

„Chaplino terasos“ vadovas Andrius Rio teigia, kad terasoje šį sezoną daugiausia skambėjo house ir disco stiliaus muzika. „Silence Family“ vakaras bus irgi šiek tiek kitoks nei įprasta – daugiau šokių muzikos, mažiau melancholijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių