Rugsėjo 1-oji jaunimą kviečia švęsti kitaip

Šiais metais Rugsėjo 1-osios renginys vėl drebins Vilnių. Vingio parke didžiausioje šalyje akademinio jaunimo šventėje dalyviai bus įtraukti į čia vyksiančių beveik 50 socialinių, kultūrinių ir meninių projektų.

Trijose scenose gros 18 atlikėjų ir grupių, tarp kurių Keistuolių teatras, G&G Sindikatas, Biplan, Jurga, Katedra, Thundertale, Golden Parazyth ir svečias iš Latvijos DJ Saint (kaZantip).

Rugsėjo 1-osios šventė Vingio parke prasidės 17 val. Tuomet duris atvers Socialinė erdvė, o vakare kvies koncertai. Švęsti kitaip kviečiantys organizatoriai siūlo plačią programą ir šventę be alkoholio.

Dienos metu šventėje dalyvaujantys jaunimo klubai, organizacijos, įvairūs susivienijimai ir projektai suteiks progą išbandyti naujų dalykų, sužinoti, žaisti, dalyvauti konkursuose ir laimėti prizų. Nemokamai bus galima žaisti stalo žaidimus, loginius galvosūkius ar stalo futbolą, išmokti važiuoti riedučiais, sužinoti apie savanoriavimo galimybes užsienyje, pasidaryti tatuiruotę, laikiną piešinį ar įsiverti auskarą. Gyvūnų globos namai kvies pabendrauti su naminiais gyvūnėliais, o norintiems juos priglausti.

Bus galima išmokti suteikti pirmąją medicininę pagalbą, pasigaminti aitvarą ir čia pat jį išbandyti, stebėti piešiamus grafiti, apsilankyti Gyvojoje bibliotekoje, kur žmonės yra „knygos“, o skaitymas yra bendravimas. Sukarintos organizacijos kvies apžiūrėti tikrą karinę techniką ir ginklus, o dešimtys jaunimo organizacijų pristatys savo veiklą ir kvies joje dalyvauti.

Vakare visų šventės dalyvių laukia įspūdingas koncertas su šviesų, lazerių ir dūmų efektais. Trijose scenose gros įvairus skonius atitinkantys geriausi Lietuvos atlikėjai. Didžiojoje scenoje pasirodys Kestuolių teatras, G&G Sindikatas, Biplan, Dee & Kamy ir 3 geriausios studentiškos grupės, kurios bus atrinktos Vilniuje, Vasaros terasoje (Mokytojų namų kiemelis), rugpjūčio 12 d. vyksiančiame koncerte-konkurse. ZIP FM dj scenoje siautės DJ Saint (KaZantip), Golden Parazyth, Jurga, Andy Lau ir RyRalio. Roko scenoje griaudės Katedra, Thundertale, Mandragora, Pergalė, Wozu ir Life‘e Edge.

Prie šventės tęsinio prisideda ir Vilniaus naktiniai klubai bei muziejai. Po renginio tą pačią naktį su „Rugsėjo 1-osios“ bilietu bus galima nemokamai patekti į geriausius sostinės naktinius klubus. Be to, kelias dienas po renginio su jo bilietais galima nemokamai aplankyti įdomiausius sostinės muziejus. Išankstinis bilietas į Rugsėjo 1-ąją kainuoja 15 Lt, jais prekiauja „Bilietų pasaulis“.

2009 m. „Rugsėjo 1-oji“ Vingio parke subūrė daugiau kaip 13 tūkst. žmonių. Pasitikti mokslo metų jaunimas atvyko iš visos Lietuvos. Vyko 30 socialinių, meninių ir kultūrinių projektų. Dvejose scenose grojo 11 atlikėjų.


Šiame straipsnyje: Rugsėjo 1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių