Rudenėjančiame Vilniuje užsidaro lauko kavinės

„Atsiprašome, lauke neaptarnaujame“, - tokius žodžius pastarosiomis dienomis išgirdo ne vienas vilnietis, norėjęs pavakarieniauti lauko kavinėje.

Vis labiau populiarėjančios lauko kavinės Vilniuje, atvėsus orams vakarais vengia aptarnauti lankytojus.

Vienos sostinėje įsikūrusios kinietiško maisto kavinės administratorė portalui vilniausdiena.lt pasakojo, kad vakarais lauke lankytojai neaptarnaujami dėl to, kad padavėjos privalo dėvėti marškinėlius trumpomis rankovėmis, o atvėsus orams tai kelia grėsmę darbuotojų sveikatai.

„Galite užsisakyti gėrimų prie baro ir sėstis lauke, tačiau jei norite pavalgyti - teks užsukti į vidų“, - teigė kavinės administratorė.

Gedimino prospekte įsikūrusios kavinės, turinčios staliukus lauke, administratorė portalui patvirtino, kad atvėsus orams lauko lankytojų sulaukiama kur kas mažiau.

„Pernai lauke statėme stacionarius šildytuvus, tačiau paskaičiavome, kad tai neatsiperka, todėl šiuo metu galime pasiūlyti tik pledų, kurių skaičius taip ribotas“, - sakė kavinės darbuotoja.

Jos teigimu, lauko kavinių veikla priklausys nuo orų. „Jei ruduo bus šiltas - dirbsime“, - žadėjo kavinės administratorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių