A. Rubliovo mokykloje pasiūlyta įsikurti neįgaliesiems

A.Rubliovo pagrindinės mokyklos patalpose po vienu stogu turės sutilpti ir moksleiviai, ir sutrikusio intelekto žmonės.

Dalis A.Rubliovo pagrindinės mokyklos, miesto tarybos sprendimu, nuo liepos bus perduotos valdyti savivaldybės administracijai.

Tačiau maždaug 1000 kvadratinių metrų ploto patalpos ilgai tuščios neliks – beveik visas jas panaudos sutartimi siūloma perduoti Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijai „Klaipėdos viltis“.

Ši bendrija dabar Smiltelės gatvėje esančiame pastate – jį dalijasi su specialiąją mokykla „Guboja“. Tačiau ją nuspręsta reorganizuoti, prijungti prie „Medeinės“ mokyklos, moksleivius ir mokytojus perkelti į jos patalpas, esančias Panevėžio gatvėje.

Į Smiltelės g. likusį atsilaisvinusį pastatą norima perkelti Moksleivių saviraiškos centrą iš Strėvos gatvės, nes pastatas turės būti nugriautas dėl Baltijos prospekto tęsinio.

Todėl ir rasta išeitis, jog „Klaipėdos viltis“ gali įsikurti A.Rubliovo pagrindinėje mokykloje, bet jai jau nebepriklausančiose patalpose Debreceno gatvėje.

Jei miesto taryba pritars šias patalpas panaudos sutartimi 10 metų perleisti „Klaipėdos vilčiai“, ji gaus pinigų iš ES fondų jas rekonstruoti.

Po rekonstrukcijos patalpos bus pritaikytos teikti ilgalaikę socialinę globą 20-čia žmonių, turinčių proto negalią. Patalpose planuojama įrengti 16 vienviečių gyvenamųjų kambarių, patalpas dienos užimtumui organizuoti, valgomąjį, virtuvę, vonios ir tualeto patalpas.

Socialinių reikalų komiteto nariai abejojo, ar tokia kaimynystė A.Rubliovo pagrindinės mokyklos moksleiviams yra tinkama. Juo labiau, kad bendruomenės nuomonės nebuvo atsiklausta.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikiene patikino, jog į „Klaipėdos vilties“ patalpas bus atskiras įėjimas, todėl neįgalieji su moksleiviais tikrai nesusitiks.


Šiame straipsnyje: A. Rubliovo pagrindė mokykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

med

med portretas
Kad uždarė rusų cerkvę, veikusią nelegaliai, tai kilo pasipiktinimas. O kad po to padarytas geras darbas socialiai remtinai žmonių grupei, niekam nebeįdomu :)

Renata 1-am komentrarui

Renata 1-am komentrarui portretas
Tai kad kas cia per nesamone, kad praktiskai vaikai tures prie invalidu mokintis. Taigi ten dar mokosi kaikurie vaikai, ne tuscias pastatas gi

Andrej

Andrej portretas
Сегодня хотят закрыть еще одну школу любыми способами,классная реклама каждую неделю!Только хочется сказать всем русским,что радоваться нечему!Сегодня закроют их школу,следующая будет другая русская!Цели понятны давно,все чпетко и по плану!
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių