R.Sikorskis: susitikimas su Lietuvos lenkais buvo rutininis

Ketvirtadienio susitikimas Vilniuje su Lietuvos lenkų mažumos atstovais buvo rutininis, sako Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.

"Rutininis reikalas - lenkų mažuma Lietuvoje yra politiškai įtakinga, atrodo esanti labai populiari šalyje, ir mes tęsime dialogą su Lietuvos valdžia dėl visų įsipareigojimų išpildymo", - ketvirtadienio vakarą žurnalistams sakė jis.

R.Sikorskis teigė, kad pagrindinis jo atvykimo į Lietuvą tikslas - dalyvauti Demokratijų bendrijos renginiuose.

"Aš čia kitu reikalu. Kaip žinote, norime turėti pačius geriausius, kokius tik įmanoma, santykius su Lietuva", - teigė Lenkijos ministras, paklaustas apie lenkų mažumos nusiskundimus dėl jų padėties Lietuvoje.

Jis ketvirtadienį susitiko su lenkų mažuma, o vakare dalyvauja priėmime Nacionalinėje dailės galerijoje.

R.Sikorskis daugiau Demokratijų bendrijos renginių nelankys - penktadienį juose Lenkijai atstovaus buvęs prezidentas Aleksandras Kwasniewskis.


Šiame straipsnyje: sikorskisLenkaiLenkija

NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
niekada nepatikėsiu jokiais jokių lenkų paistalais. Ar pastebėjote, kad jie gerai sutartų su lietuviais, jei lietuviai pirmieji atsisakytų savo prigimtų teisių? Vadinasi, ne jie karo kurstytojai, o lietuviai. Sikorskis nepasakė, kad tomaševskio veikla netoleruotina, bet lietuviai turi keisti požiūrį į lenkus. Kur tai matyta ir girdėta? ne lankai, bet lietuviai. Tegu tas sikorskis ir visi lenkai ultranacionalistai eina šunims šėko pjauti.

Zbygniewas

Zbygniewas portretas
Lietuvoje nėra lenkiškų etnografinių žemių; Lietuvoje nėra lenkiškų etnografinių toponimų ir hidronimų; Lietuvoje nėra etninių lenkų; "Lietuvos lenkais" vadinami vietiniai per prievartą nutautinti lietuviai ir iš Baltarusijos atkelti baltarusiai; "Lietuvos lenkai" nėra tautinė mažuma Lietuvoje - teisingas pavadinimas turi būti "tautinė bendrija"; "Lietuvos lenkai" nėra Lenkijos respublikos piliečiai; "Lietuvos lenkai" buityje kalba rusiškai ir "po prostu"(baltarusių kalbos tarmė); "Lietuvos lenkai" lenkų kalbą išmoksta mokykloje; Teoriškai įmanomas varijantas, kad kai kuriems Lietuvos piliečiams lenkų kalba yra gimtoji - kai mokykloje išmoktoji lenkų kalba yra vartojama buityje. Klausimas: Kokio velnio Lenkijos pareigūnai kišasi į Lietuvos vidaus reikalus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių