Rotušės aikštėje – senovinių automobilių paradas

Penktadienį Kauno rotušės aikštėje miestiečiai ir miesto svečiai turėjo galimybę apžiūrėti įspūdingus senovinius automobilius ir pabendrauti su jų savininkais, pasipuošusiais retro stiliaus drabužiais.

Trumpam stabtelėję Kaune svečiai iš kaimyninės Lenkijos mielai pasakojo apie savo kelionę, automobilius ir visiems norintiems leido juose nusifotografuoti.

Varšuvos automobilistų klubo nariai liepos 29 – rugpjūčio 1 dienomis surengė reidą Vytauto Didžiojo kariuomenės keliu ir keliauja Zakroczymas-Vievis-Kaunas-Trakai-Vilnius-Merkinė-Druskininkai-Korczew-Novy Dwor Mazowiecki- Zakroczymas maršrutu. Šia kelione jie mini Žalgirio mūšio 600-ąsias metines, Lenkijos automobilistų klubo 100-ąsias metines ir pagerbia kompozitorių ir dailininką Mikalojų Konstantiną Čiurlionį.

Kartu su automobilistais atvyko nemaža delegacija. Jos atstovai pabrėžė, kad Zakroczymo miestui ir Kaunui taip pat svarbūs yra Žalgirio mūšis, Vytautas Didysis ir M. K.Čiurlionis, ir vylėsi, kad šie panašumai suartins ir skatins miestus bendradarbiauti.

Tuo tarpu Zakroczymo miesto meras Henrykas Ruszczykas, įteikdamas Kauno merui savo miesto vėliavą, pastebėjo: „Net ir mūsų miesto vėliavos yra panašios, skiriasi tik žvėreliai!”.

Rotušės aikštėje susirinkę kauniečiai ir miesto svečiai sakė, kad atostogų metu miestas kiek apmiręs, tad tokios atrakcijos juos ypač džiugina. „Internete pamatėme pranešimą apie renginį ir atvykome čia iš Jonavos. Vaikai ypač džiaugiasi!" - šypsojosi jonavietė Sonata.


Šiame straipsnyje: senoviniai automobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių