Rotušės aikštėje išniekinta prakartėlė

Šalia Kauno Rotušės išniekinta tradicinė žemės ūkio ministro Kazio Starkevičiaus prakartėlė – dingo vienas iš Trijų karalių. Dėl vertingo autorinio darbo vagystės Centro policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ministras, vakar sužinojęs apie pavogtą skulptūrą, šiandien pats atvyko apžiūrėti prakartėlės.

„Buvo didžiulis vėjas, galvojome, kad gal nuvirto. Bet skulptūra masyvi, ąžuolinė. Apžiūrėjome visus tarpelius tarp šalia esančių eglių, šieną – nieko neradome. Tai pirmas toks atvejis – jau dvylika metų rengiu prakartėlę ir nieko panašaus nebuvo pasitaikę. Gal kažkas bandydavo duris palaužyti, link avyčių prasibrauti, bet kad šventintą daiktą imtų...", – apgailestavo ministras.

K.Starkevičius sakė anksčiau samdydavęs apsaugą, tačiau šiais metais patikėjęs žmonių sąmoningumu ir šios paslaugos atsisakęs.

Tautodailininko Algirdo Jasiulionio ąžuolo darbai prakartėlėje stovi jau penkti metai, jų bendra vertė siekia apie 4000 litų. Pavogto karaliaus vertė – 475 litai.

„Pažadu, kad tam, kuris suteiks vertingos informacijos, skirsiu paskatinančią premiją – tokią, kokios vertės yra pati skulptūra“, – tikino ministras.


Šiame straipsnyje: prakartėlė

NAUJAUSI KOMENTARAI

LL

LL portretas
Sąmoningumas mūsuose- mistinis dalykas.

as

as portretas
Na bet tikri parsai - imt sventa daikta! Taip nelaime uzsisaukt galima net! Kokia bajsia liga. Gerbt reikia tokias vietas, tiki-netiki, pirstu liest negalima. O cia dabar - isniekint, vogt! Parse tu parse - kur ta vogta daikta desi?!

kaunietis

kaunietis portretas
Nu nesistebiu , nes per kaledu diena tiek girtu runkeliu su pilnais aprasojusiais universalais privaziavo kad ziauru....
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių