Rotušės aikštėje – aistros šokių pamokos

Kavinės „Skliautas“ iniciatyva rengti nemokamas šokių pamokas Rotušės aikštėje sudomino miestiečius – būrys jaunuolių šeštadienio vakarą sukosi aistringos salsos sukūryje.

Galimybė išmokti nemokamai

Regetonas, bačata, salsa – Lotynų Amerikoje paplitę šokiai – galėtų tapti ir kauniečių gyvenimo būdu. To siekia miesto bohemos pamėgtos kavinės „Skliautas“ bendraturtis Ąžuolas Gaižutis.

„Šokant arba stebint šokėjus užverda kraujas, - šypsojosi iniciatyvos autorius. – Dabar, kai ir pas mus vasaros ypatingai karštos, galima tikėtis, kad tokie šokiai populiarės“.

Rengti salsos ir kitų šokių pamokas „Skliauto“ vadovui idėja kilo prieš pusmetį. Prasidėjus vasarai šokti buvo mokoma ketvirtadieniais, o nuo šiol Rotušės aikštė aistringų šokių „parketu“ virs kiekvieną šeštadienį.

Verslininkas neabejoja, kad norinčiųjų išmokti Kuboje, Dominikos Respublikoje ir kituose šiltuose kraštuose gimusių šokių kas savaitę tik daugės.

„Gerai, kad miesto valdžia palaiko tokias iniciatyvas ir suteikia erdvę“, - žvelgdamas į būrį šokėjų kalbėjo Ą.Gaižutis.

Laisvų žmonių šokiai

Šį šeštadienį kauniečiams ir miesto svečiams pagrindinius šokių žingsnelius demonstravę profesionalūs šokėjai Gintarė Karaliūtė ir Julius Šeniauskas tikino, kad salsos išmokti galima per pusmetį, pamokas lankant du kartus per savaitę.

Paklaustas, kokie žmonės dažniausiai lanko užsiėmimus, J.Šeniauskas prabilo apie jaunimą iki 35-erių, tačiau kartais šokiais susidomima ir vyresniame amžiuje.

Visą vakarą idėmiai šokėjus stebėjusi mokytoja iš Marijampolės Tatjana Žukova neįsidrąsino prisijungti prie bendraminčių, tačiau tikino, kad ir sėdint prie staliuko juntama pozityvi energija.

„Gal ateityje įsidrąsinsiu“, - žadėjo moteris.

Kartu su vyru salsos pamokas daugiau kaip metus lankanti Jurga pabrėžė, kad šie šokiai – labai seksualūs. Jos draugė Kristina pridūrė, kad pradėjus šokti, sunku sustoti, norisi išmokti vis daugiau.

Populiaru visame pasaulyje

Nuo gegužės Kaune gyvenantis "Ryanair" darbuotojas portugalas Nuno džiaugiasi, kad ir kauniečiai mokosi jo gimtinėje populiarių šokių.

„Portugalijoje salsa, regetonas ir kiti šokiai labai mėgiami. Žmonės šoka paplūdimiuose, prie baseinų, kartais – tiesiog gatvėje, - pasakojo 27-erių Nuno. – Aš moku daugybę šokių, kaip ir mano šeima, draugai“.

Vaikinas pastebi, kad lietuvės yra labai gražios, o tokie šokiai jas tik papuoštų.

Jo kolegė, "Ryanair" atidarius bazę Kaune, čia pat pat apsigyvenusi lenkė Anna tikino, kad Varšuvoje ir kituose miestuose lotyniški šokiai taip pat populiarėja, kuriasi vis daugiau naujų šokių mokyklų.

Šokių pamokas planuojama rengti visą vasarą šeštadieniais.


Šiame straipsnyje: salsa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių