Rotušės aikštė pavirto čiuožykla

Sausio 1-ąją Vilniaus Rotušės aikštė pavirto po atviru dangumi įrengta ledo aikšte, kurioje vilniečiai ir miesto svečiai su pačiūžomis galės pramogauti visą sausio mėnesį.

Ledo aikštelės atidarymo fiestoje „Ledo misterija“ sausio 1-ąją pasirodė garsiausia Lietuvos šokių ant ledo pora – Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. Šokėjai atliko kelis naujus ir jau matytus geriausius numerius, pelniusius jiems šlovę tarptautinėse arenose. Programoje taip pat dalyvavo ledo akrobatai ir cirko artistai iš užsienio.

„Esame įsitikinę, kad „Ledo misterija“ Naujuosius metus padarė šventiškus. Tikimės, kad tai tapo ne tik malonia pramoga sostinės gyventojams bei svečiams, bet ir galingu kūrybinių idėjų užtaisu visiems metams“, - sakė Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko.

Po atidarymo šventės ledo aikštė tapo atvira visiems vilniečiams ir miesto svečiams, kurie visą sausio mėnesį galės išsinuomoti pačiūžas ir išbandyti pramogas ant ledo. Be to, kiekvieną sausio savaitgalį čia bus rengiamos dailiojo čiuožimo meistrų meninės programos ir ledo teatro spektakliai.

„Ledo fiesta prie Rotušės – tai ne tik dailiojo čiuožimo žvaigždžių pasirodymai, bet ir galimybė visiems norintiems čiuožinėti po atviru dangumi, grožintis nuostabia Vilniaus senamiesčio architektūra. Rotušės aikštė – ideali vieta ledo projektui, vilniečių ir miesto svečių gausiai lankoma senamiesčio „širdis“. Po atviru dangumi čia įrengta ledo aikštė galėtų tapti puikia naujametine tradicija”, - teigė „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” (VEKS) direktorė Elona Bajorinienė.

Tikimasi, kad pirmąjį 2009 m. mėnesį į Rotušės aikštę rinksis ne tik aktyvaus žiemos sporto mėgėjai, bet ir romantikos pasiilgusios poros, kurios galės susikabinusios už rankų išbandyti savitarpio supratimą ant ledo ar tiesiog sėdėdamos jaukioje kavinėje stebėti kitų raižomas figūras. Prie arenos planuojama pastatyti stilizuotus namelius, kuriuose restoranai siūlys karštų užkandžių ir gėrimų, o suvenyrų prekiautojai – mielų širdžiai dovanėlių.

Ledo aikštės šalia Rotušės ilgis bus 37 metrai, plotis – 20 metrų. Aikštė bus apjuosta  metro aukščio apsauginiais aliuminiais bortais.

Renginiai – kiekvieną sekmadienį

Be M. Drobiazko ir P. Vanago bei kitų šokių ant ledo meistrų ir akrobatų pasirodymo arenoje kiekvieną sausio sekmadienį bus rengiamos dailiojo čiuožimo meistrų meninės programos ir ledo teatro spektakliai. Ledo pasaka vaikams vyks sausio 4, 11 ir 18 d. 17.00 val.; tarptautinis vaikų dailiojo čiuožimo konkursas – sausio 31 d. 13.00 val.


Šiame straipsnyje: čiuožykla,rotušė,Drobiazko

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių