Rotušėje pagerbtas V.Kudirka

Pirmadienį su gėlėmis rankose į Kauno rotušę rinkosi teatro mėgėjai, kurie vos tilpo salėje. Čia Vinco Kudirkos 150 metų jubiliejaus proga buvo rodoma rašytojo dramaturgo Gedimino Jankaus dramos „Ir šviesa, ir tiesa" sceninė adaptacija.

Ją atlijo aktoriai H.Savickis, J.Onaitytė, V.Grigaitytė, G.Simonaitytė, D.Svobonas, V. aičekauskas ir P. Venslovas. Kompozitorius - M.Urbaitis.

G.Jankaus (nuotr. žemiau) dramoje „Ir šviesa, ir tiesa" atskleisti Vinco Kudirkos biografijos faktai, jo ir bendražygių kilnūs siekiai, pasiaukojimas dėl Tėvynės laisvės, kova dėl spausdinto lietuviško žodžio ir lietuviškų mokyklų.

Dramoje kalbama apie „Aušros" ir „Varpo" įtaką liaudies sąmonės žadinimui, knygnešių pasiaukojimą dėl lietuvybės ir lietuviško žodžio išsaugojimo. Parodyti ir caro žandarai, pasieniečiai, kurie persekiojo, tardė ir sodino į kalėjimus Lietuvos patriotus.

Visi, kurie nori pamatyti dramos „Ir šviesa, ir tiesa" ištraukas, gruodžio 29 d. 11 val. laukiami V.Kudirkos bibliotekoje Laisvės alėjoje. 


Šiame straipsnyje: kudirkajankus,

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių