Roko gerbėjai pasitikti pavasario kviečiami į „Liverpool party“

Penktadienį visi roko, indie roko, britpop ir alternative muzikos mėgėjai kviečiami į sostinėje vyksiantį tradicinį „Liverpool party“. Gyvos muzikos nebus, bet, kaip teigė organizatoriai, visi išgirs savo mėgstamus kūrinius.

Siekė atgaivinti roko muzikos sceną

Prieš šešerius metus du bendraminčiai Evaldas Taroza ir Laurynas Zibolis, vertindami situaciją roko muzikos srityje, nutarė, kad reikia patiems imtis iniciatyvos ir pradėti organizuoti vakarėlius.

„Pastebėjome, kad tuo metu roko muzikos srityje buvo štilius. Buvo likusios gal tik kelios grupės, tokios muzikos vakarėlių nevyko, taigi brendo idėja, kad reikia patiems ką nors daryti. Ir pribrendo“, - sakė E. Taroza.

Viskas prasidėjo nuo vakarėlių rengimo. Laikui bėgant vaikinai atrado ir bendraminčių, dabar jie kartu užsiima alternative, roko, indie roko, britpop muzikos idėjų plėtra. Norėdami jaunoms grupėms suteikti galimybę atrasti savo klausytoją, pasirodyti, jie į vakarėlius pradėjo kviesti muzikantus.

Pavadinimą vakarėliams parsivežė iš paties Liverpulio. „2007 m. jau žinojom, kad darysim renginius, bet neturėjome pavadinimo. Buvome nuvykę į vieną Liverpulio klubų, kuriame bitlai yra groję apie 200 kartų. Dar kažkur pamatėme parašytą patį miesto pavadinimą. Taip viskas ir susidėliojo, tada ir patys patikėjome, kad galėtų taip būti“, - prisiminė E. Taroza.

Užsiima šviečiamąja veikla

Dabar šią bendruomenę sudaro apie penkiolika žmonių. Jie viską kuria ir realizuoja laisvalaikiu, tam naudoja savo lėšas. Kaip sakė pašnekovas, vienas – dizaineris, kitas – filologas, trečias – informacinių technologijų specialistas ir t. t. Iš to ir atsiranda įvairių veiklų.

„Susitinka vienoj kompanijoj filologas ir dizaineris, tai jau ir aišku, kad reikia leisti laikraštį“, - pavyzdžiais dalijosi vienas „Liverpool party“ pradininkų.

Keletą metų jį ir leido, išėjo apie 25 egzempliorius. Dabar leidyba sustojusi, nes buvo ieškoma naujo formato, tačiau E. Tarozos tvirtinimu, neilgai truks, kad ši šviečiamoji veikla, ne tik internetinė, bet ir popierinė, būtų atnaujinta.

Kalbant apie leidybą, reikia pridurti, kad Lietuvos šiuolaikinio roko populiarintojų dėka neseniai pasirodė dešimties lietuviškų grupių kompaktinė plokštelė.

Ketina atidaryti barą

Veikliųjų bendruomenės narių akiratyje – ne tik vakarėliai. Jau trejus metus vasaromis jie rengia akustinių gitarų stovyklą Bražuolės stovyklavietėje, netoli Vilniaus.

„Ji trunka dvi dienas, dažniausiai rengiame liepą. Atvyksta tos pačios grupės, kurios grojo per vakarėlius klubuose. Tačiau čia visi susirenka groti akustinėmis gitaromis. Nevadiname to festivaliu, nes jų Lietuvoje dabar ir taip ant kiekvieno kampo. Susirenka du trys šimtai žmonių, miško laukymė, dega laužas, yra nedidelė scena, tikrai malonu tų gitarų paklausyti“, - pasakojo E. Taroza.

Vaikinas prasitarė, kad šeštus metus vykdant veiklą, be abejonės, norisi turėti savo vietą, kurioje galėtų koncentruotis visos jų veiklos. Taigi gali būti, kad jau šiemet sostinėje atsidarys „Liverpool“ baras.

O kol dar jo nėra, per 60 vakarėlių didžiuosiuose Lietuvos miestuose surengusi „Liverpool party“ bendruomenė pirmą pavasario dieną – penktadienį – visus mėgstančius tokio stiliaus muziką kviečia nepraleisti tradicinio „Liverpool party“ šokių bare. „Tikimės, kad susirinks daug šių vakarėlių gerbėjų ir keli šimtai žmonių šoks iki ryto“, - sakė E. Taroza.

 

Kas? „Liverpool party“.

Kur? Šokių baras „Šokbaris“, Šermukšnių g. 4A.

Kada? Kovo 1 d. 21.30 val.

Kaina? 5 litai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių