Rinksis švęsti Europos jaunimo savaitės

Pirmąją lapkričio savaitę Lietuvos jaunimas drauge su bendraamžiais iš Europos šalių švęs jubiliejines, 20-tąsias Europos Sąjungos programų jaunimui, metines.

Lietuvoje - dviguba šventė - sukanka dešimt metų, kai Lietuvoje pradėta įgyvendinti pirmoji Europos Bendrijos programa „Jaunimas Europai". Europos jaunimo savaitės metu iškilmingi renginiai vyks visose Lietuvos apskrityse. Juose dalyvaus jauni žmonės iš 57-ių savivaldybių. Numatytose programose - diskusijos, kūrybinės dirbtuvės, sėkmingai įgyvendintų projektų pristatymai ir kiti užsiėmimai jaunimui.

Vilniaus apskrities jaunimas kviečiamas į lapkričio 5 d. turizmo ir pramogų centre „Trasalis" (Gedimino g. 26, Trakai) vyksiantį Europos jaunimo savaitės renginį „Vilniaus apskrities jauno žmogaus portretas".

Renginio metu jaunimas galės dalyvauti aštuoniose darbo grupėse: „Kaip tu jautiesi Lietuvoje?", „Ekologija", „Neturiu ką veikti?", „Chat'as su politiku". „Noriu į užsienį už dyką ir maistą, bet ne braškių skinti", „Pajudėk!", „Negaliu be „neto", „mobiliako", „EUROPA tokia maža". Taip pat bus papildoma darbo grupė, kurioje dirbs jaunimas, rašantis straipsnius į spaudą ir jaunimas, kuris filmuos renginį ir montuos filmą apie renginį.
Renginio metu organizatoriams talkins jauni savanoriai iš visų Vilniaus apskrities savivaldybių ir savivaldybių jaunimo reikalų koordinatoriai.


Šiame straipsnyje: Europos jaunimo savaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių