Rinkimai - tikra kančia

„Aš nebalsuosiu, einu namo. Neturiu kantrybės čia stovėti“. „Viešpatie, kodėl taip ilgai?!”, „Kažkokia nesąmonė, o ne normalus darbas!“. Tokie šūksniai aidėjo rinkėjų apgultoje Vilniaus savivaldybėje.

Nors išankstinis balsavimas prasidėjo tik 12 val., dar gerokai prieš pusiaudienį Vilniaus miesto savivaldybė knibždėjo nuo rinkėjų. Nerimas buvo juntamas vos įėjus į vestibiulį.

 Po savivaldybę pabirę žmonės blaškėsi iš pirmo aukšto į antrą ieškodami, kur galėtų atiduoti savo balsą. Vilniečiams paprasčiau - gyveni Fabijoniškėse ir eini tiesiu taikymu link savos apygardos stalo. O jei esi iš Kelmės ar Klaipėdos, kur keliauti tada?

Pati suspaudusi rankoje rinkėjo pažymėjimą kaip maldą kartojau prie kiekvieno stalo: „Esu iš Biržų, kur galiu balsuoti?“. Mane iš pirmo aukšto nusiuntė į antrą.

 Užlipusi laiptais patraukiau link Vilniaus-Trakų apygardos, tačiau ten darbuotojai paaiškino neturį mano apygardos biuletenių, todėl patarė kreiptis į sostinės apygardas.

Atsistojau prie Šeškinės stalo. Laikrodis mušė 12-tą, tačiau už stalo sėdintys du darbuotojai dar lūkuriavo. Prie jų prilipusi  pensijinio amžiaus moterėlė bandė suvokti, kaip tinkamai balsuoti: kaip žymėti biuletenius, ką dėti į vieną ar kitą voką, ką su tais vokais vėliau daryti. Visų stovinčių eilėje pykčiui moteris nuo stalo nesitraukė ilgas 15 minučių.

Plačiau apie tai – rytojaus „Vilniaus dienoje“



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių