Riebalus ir chemikalus tuo pačiu vilkiku vežusi įmonė: padarėme klaidą

Bendrovės „Vilniaus margarinas“ teritorijoje sulaikyto vilkiko savininkai pripažįsta, kad juo pirmiausia buvo gabenami chemikalai, o po to – margarinas.

Vakar maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai sulaikė bendrovei „Sagita“ priklausantį vilkiką. Juo bendrovei „Vilniaus margarinas“ buvo gabenami į margariną dedami riebalai. Vilkikas buvo sulaikytas anoniminį pranešimą, kad prieš tai juo į Švediją buvo gabenami chemikalai.

„Padarėme klaidą. Dabar lieka tik atsiprašyti. Galiu užtikrinti, kad dedame visas pastangas, kad klaida būtų ištaisyta ir daugiau nepasikartotų“, - 1diena.lt teigė bendrovės „Sagita“ direktorius Darius Jaškevičius.

Jo teigimu, vilkiku, kuris iš Švedijos grįžo su riebalais, prieš tai buvo gabenamas karbamido tirpalas. Šis tirpalas įpurškiamas į automobilių su dyzeliniais varikliais išmetimo sistemas.

Bendrovės „Vilniaus margarinas“ atstovė spaudai Snieguolė Matonienė teigė, kad šis incidentas įmonės produkcijos kokybei įtakos neturės. „Galiu užtikrinti, kad tie riebalai, kurie buvo gabenami mūsų produkcijos gamyboje nenaudojami“, - tikino ji.

Tačiau paklausta, kam tuomet įmonei šių riebalų prireikė, S.Matonienė teigė, kad į šį klausimą gali atsakyti tik suderinusi poziciją su bendrovės vadovais.

„Bendrovė yra labai susirūpinusi dėl šios istorijos ir tikrai visapusiškai bendradarbiaus su Maisto ir veterinarijos tarnyba“, - žadėjo S.Matonienė.

Bendrovės „Sagita“ vadovas D.Jaškevičius taip pat sakė, kad visą informaciją perdavė maisto priežiūrą vykdantiems pareigūnams, neketina nieko slėpti ir sutinka, kad pažeidimas buvo padarytas.


Šiame straipsnyje: margarinaschemikalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių