Riboženklio kūrėjai gaus mažesnes premijas

Kauno riboženklio konkurse dalyvavusios įmonės gaus 5 tūkst. litų mažesnes premijas. Vakar buvo oficialiai paskelbtas Kauno ženklo konkurso nugalėtojas - riboženklis, kurio devizas „Šviesus ir atviras". Tačiau pergalės džiugesį aptemdė žinia, kad konkurso laimėtojas gaus trečdaliu mažesnę premiją - vietoj žadėtų 15 tūkst. litų projekto autoriams bus įteikta 10 tūkst. litų.

Rugpjūčio 11 dieną buvo paskelbta, kad konkurso pirmųjų penkių vietų laimėtojus numatyta apdovanoti prizais. Tam iš savivaldybės biudžeto skiriama 34 tūkst. litų: pirmajai vietai -15 tūkst., antrajai vietai - 10 tūkst., trečiajai vietai - 5 tūkst., ketvirtajai ir penktajai vietoms po 2 tūkst. litų.

Vakar savivaldybei paskelbus informaciją apie konkurso nugalėtoją, šie skaičiai buvo jau kitokie: pirmosios vietos nugalėtoją rengiamasi apdovanoti 10 tūkst. litų premija.

„Konkurso sąlygose buvo įrašytas punktas, kad komisija pasilieka teisę keisti premijos dydžius. Tačiau kodėl jie sumažino premijas, tikrai neįsivaizduoju. Man pačiai buvo labai įdomu dalyvauti šiame konkurse, pinigai gerai - tačiau jie tikrai ne pirmoje vietoje", - portalui teigė riboženklio „Šviesus ir atviras" autorė Jolanta Velykienė.

Savivaldybės administracijos direktoriaus Vyganto Gudėno teigimu, premijos sumažėjo ne dėl kokių nors ekonominių priežasčių, bet dėl originalių idėjų trūkumo. „Komisija tiesiog pasigedo „stiprių" ir gerų idėjų. Nors riboženklį renkame beveik metus, dizaineriai taip ir nesugebėjo subrandinti įdomių pasiūlymų. Viešųjų pirkimų konkurso sąlygose buvo numatyta galimybė keisti premijų dydį, todėl šia teise ir pasinaudojome", - aiškino V.Gudėnas.

Pirmosios vietos nugalėtojams bus įteikta 10 tūkstančių litų premija, antrosios vietos laimėtojai bus apdovanoti 5 tūkstančiais litų, o likusieji gaus tūkstančio litų premijas.

Sumažėjusios premijos - ne vienintelis akibrokštas konkurso dalyviams. Pasibaigus konkursui ir paskelbus nugalėtoją Kauno savivaldybės mažojoje salėje eksponuoti riboženklių maketai buvo netvarkingai sumesti ant palangių ir palikti likimo valiai.

„Aš vakar į mažąją salę užsukau, norėdamas atlikti pilietinę pareigą. Kadangi sekmadienį būsiu užimtas, tai nutariau į Seimo rinkimus balsuoti iš anksto. Staiga žiūriu už darbuotojų, kurios tvarko balsuojančiųjų dokumentus, nugarų ant palangės sumesti maketai. Negana to - jie akivaizdžiai apgadinti. Pasipiktinęs tokia nepagarba, paėmiau savo projektą ir išsinešiau", - portalui pasakojo architektas Audrys Karalius, kurio projektas „Garso takelis" užėmė antrąją vietą.

Pasak A.Karaliaus, miesto valdžia tyčiojasi iš konkurso dalyvių visais įmanomais būdais. „Sumažinę premijas valdininkai elgiasi kaip kokie turginiai spekuliantai. Tai - pasityčiojimas iš projektų autorių", - piktinosi architektas.

Projektus vertino speciali Kauno miesto savivaldybės komisija, kuriai talkino urbanistai, dizaineriai, Dailės akademijos specialistai.

Kauno miesto savivaldybė buvo nusprendusi, kad riboženklio kaina neturėtų viršyti 200 tūkst. litų. Viso projekto vertė siekia 400 tūkst. litų.

Naujuosius Kauno riboženklius planuojama įrengti automagistralėje Klaipėda-Vilnius ir Vilnius-Klaipėda ties miesto riba.


Šiame straipsnyje: riboženklisapgautimenininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių