Restorano maistu apsinuodijo du žmonės

Du Kauno apskrities gyventojai apsinuodijo maistu Jonavoje esančiame restorane „Jonapolis". Restorano veikla sustabdyta.

Kauno visuomenės sveikatos centras iš sveikatos priežiūros įstaigų gavo pranešimus, kad užregistruoti du žmonių susirgimo ūmiomis žarnyno infekcinėmis ligomis atvejai. Abu šie Kauno apskrities gyventojai  dalyvavo mirties metinių minėjime, vykusiame restorane „Jonapolis".

Įtarę, kad abu žmonės galėjo apsinuodyti restorane gamintu maistu, Kauno apskrities maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrino bendrovei „Bensida" priklausantį restoraną „Jonapolis".

Jonavos rajono specialistai rugpjūčio pradžioje jau tikrino šį restoraną - gamybinės patalpos buvo nesuskirstytos atskiromis zonomis, neatlikti geriamojo vandens ir patiekalų laboratoriniai tyrimai.

Pakartotinio patikrinimo metu restorano darbuotojai negalėjo pateikti kai kurių savikontrolės dokumentų, tarp jų ir patvirtinančių apie atliktą vidaus auditą. Rasta produktų (kefyro, grietinės, picos padažo) su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais.

Inspektoriai nustatė ir kryžminės taršos galimybę - toje pačioje patalpoje buvo apdorojama žalia mėsa, vykdomas pirminis daržovių paruošimas, plakami pieno kokteiliai, gaminamos ir kepamos picos.

Nustatyti ir kiti pažeidimai - nebuvo metrologiškai patikrinto termometro, kartu su maisto produktais sandėliuotos cheminės medžiagos, trūko priemonių asmens higienai palaikyti, drabužiai bei asmeniniai daiktai laikomi ne buitinėse, o pagalbinėse patalpose.

Nuo spalio 27 dienos restorano „Jonapolis" veikla sustabdyta, kol bus pašalinti nustatyti trūkumai. 

Abu asmenys, dalyvavę pobūvyje, paguldyti į Kauno II klinikinę ligoninę. Jiems diagnozuota salmoneliozė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių