Renkamas sveikiausias Kauno senjoras

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras renka Kauno sveikuolių sveikuolį. Į šią nominaciją gali pretenduoti tik senjorai, prieš tai laimėję sveikiausio seniūnijos senjoro titulą.

Senjorų, kurių sveikata tikrai gera, mieste yra ne vienas. Tai įrodė gyventojų sveikatos patikrinimai Šilainių, Dainavos, Žaliakalnio, Eigulių, Petrašiūnų seniūnijose.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistė Alina Didžiokienė informavo, kad akcijoje, kuri jau vyko šešiose seniūnijose, dalyvavo apie 300 kauniečių.

Kraujospūdis - 120/80 mm/Hg, cholesterolis - mažesnis nei 5,2 mmol/l, cukraus kiekis kapiliariniame kraujyje - mažesnis nei 5,5 mmol/l,  kūno masės indeksas - 25. Tai rodikliai, kurie liudija gerą sveikatą ir kurie tyrimo metu nustatyti ne vienam kauniečiui.

Pavyzdžiui, kai Šilainių mikrorajono gyventoja, gimusi 1912 metais, paėmė rašiklį pasirašyti, jog sutinka duoti lašelį kraujo tyrimams, jai nereikėjo nei akinių, nei pakartoti, kam to reikia.

Moteris sakė, kad kas rytą, pakirdusi iš miego, skuba pasivaikščioti, pati apskaičiuoja komunalinius mokesčius ir juos sumoka, parduotuvėje nusiperka maisto produktų ir pasigamina skanių patiekalų.

Meilė gyvenimui, judėjimas gryname ore, netgi šokiai ne vienam Kauno senjorui padeda išsaugoti gerą sveikatą. Jau pirmosiomis akcijos dienomis net kelios moterys, kurių sveikatos rodikliai buvo puikūs, į klausimą, kaip juos išsaugojo, atsakė tą patį: geriausi vaistai nuo visų ligų yra šokiai. Ne viena sveikuolė šoka įvairiuose kolektyvuose arba eina į pagyvenusių žmonių šokių vakarus. Jaunystėje sportavusių kauniečių sveikata taip pat geresnė.  

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras tęsia Sveikos gyvensenos propagavimo akcijas miesto seniūnijose. Paskutinė jų - lapkričio 18-ą dieną Vilijampolės seniūnijoje.

Akcijos metu nustatomas gyventojų kūno masės indeksas, matuojamas kraujospūdis, cholesterolio ir cukraus kiekis kraujyje. Jei jie yra per maži ar per dideli, raginama kreiptis į šeimos gydytoją ir išsitirti nuodugniau.

Akcija šią savaitę tęsiama Šančių (28 d., 19 val.), Centro (29 d., 9 val.), Gričiupio (30 d., 9 val.), Aleksoto (31 d., 9 val.), Vilijampolės (lapkričio 18 d., 9 val.) seniūnijose.


Šiame straipsnyje: sveikuoliaisveikata

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių