Renkama parama sudegusiems gyvūnų globos namams atkurti

BIPA (Baltijos šalių gyvūnų maisto pramonės asociacija) prašo finansinės ir savanorių pagalbos padedant iš naujo įkurti Klaipėdoje, Jūrininkų gatvėje buvusius gyvūnų globos namus „5 pėdutės“.

Lėšos renkamos globos namų vidaus įrangai, ir būtiniausioms priežiūros priemonėms. Klaipėdos statybų bendrovė pastatą atstatys per du mėnesius.

Praėjusio antradienio vakarą Klaipėdoje esančiuose gyvūnų globos namuose „5 pėdutės“ kilus gaisrui, žuvo visi jame buvę gyvūnai, ugnis nuniokojo prieglaudos pastatą, visą vidaus įrangą. Kiti gyvūnėliai laikinai glaudėsi Kalotės gyvūnų globos namuose.

„Esu įsitikinusi, jog Lietuvos žmonės iš tikrųjų yra jautrūs ir geri. Per pirmąsias dienas po nelaimės, globos namams paaukojo daugiau kaip tūkstantis žmonių ir įmonių, daugelis teiravosi, kaip galėtų mums pagelbėti, Klaipėdos verslininkas atvežė statybinį vagonėlį, pagalbą pasiūlė labdaros fondas „Gerumo šviesa“, bendrovė „Mars Lietuva“ ir kitos organizacijos, – sakė gyvūnų globos namų „5 pėdutės“ steigėja Rita Gineikienė.

Kalotės gyvūnų globos namuose dvidešimčiai laikinai globojamų paaugusių ir jau suaugusių šunų ir  kačių trūksta vietos. Todėl Klaipėdos ar kitų rajonų gyventojai kviečiami priimti gyvūnus į savo namus bent žiemos laikotarpiu. Dėl globotinio žmonės gali kreiptis telefonu ar patys atvykti į Kalotės gyvūnų prieglaudą. Augintinį taip pat galėtų atvežti globos namų darbuotojai.

„Gyvūnų globos namų augintiniams galime padėti visi. Kas neturi galimybių finansiškai paremti, gali padėti ir kitais būdais, pavyzdžiui, pagalba tvarkant gaisro vietą. Svarbu – noras ir geri ketinimai“, - kalbėjo BIPA asociacijos atstovė - Virginija Vilčinskienė.

Kaip sakė gaisravietę tyrinėję Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos tyrėjai, gyvūnų prieglauda buvo padegta. Prie įėjimo buvo išdaužtas langas, pro jį įpilta degiojo skysčio ir padegta.


Šiame straipsnyje: 5 pėdutės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių