Renka gražiausias sodų bendrijas ir jų sklypus

Kauno rajono savivaldybės ir Kauno susivienijimo „Sodai" sudaryta komisija išrinks gražiausias Kauno rajono sodų bendrijas ir jų sklypus. Kvalifikuoti komisijos nariai ne tik vertino sodininkų kruopščiai ir su meile tvarkomus žemės lopinėlius, bet tuo pačiu išklausė jų aktualias problemas bei rūpesčius.

Apžiūros-konkurso „Mėgėjiški sodai - 2008" tikslai - skatinti Kauno rajono sodininkus puoselėti sodų bendrijų ir jų sklypų aplinkos gražinimo bei kraštovaizdžio kūrimo tradicijas; ugdyti sodininkų kūrybingumą ir norą išradingai tvarkyti sodų bendrijų teritorijas bei kurti kraštovaizdį; skatinti saugoti gamtą, tausoti jos išteklius. 



Apžiūra-konkursas vyks iki rugsėjo 30 dienos. Vertinimo komisija, apibendrinusi apžiūros rezultatus, iki spalio 14 dienos pateiks apdovanoti tris geriausiai tvarkomas sodų bendrijas ir 10 geriausiai prižiūrimų sodų sklypų savininkų. Nugalėtojai bus apdovanoti padėkos raštais, organizatorių ir rėmėjų dovanomis. 

Vertinant gražiausias, geriausiai tvarkomas sodų bendrijas daugiausia balų skiriama už bendrijos kraštovaizdžio, bendro naudojimo teritorijų apsaugą ir tvarkymą, bendrijos vidaus kelių (gatvių), takų kokybę, jų pavadinimų, namų numerių pažymėjimą, neorganinių atliekų (polietileno plėvelės, ruberoido, plastikinės bei stiklo taros) surinkimą ir šalinimą (konteineriai), aplink sodo bendrijos teritoriją valstybinėje žemėje esančių miškelių, pievų, šlaitų, pakelių priežiūrą.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių